• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Amerikan işgal ve saldırıları 1 Milyondan Fazla Can Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Ortadoğudaki işgalleri sonucu yalnızca Afganistan, Pakistan ve Irak'ta 1 milyon 300 bin insan katledildi. 1985 yılında Nobel ödülü alan 'Sosyal Sorumluluk Taşıyan Doktorlar' isimli kuruluş PSR'in raporuna göre Irak'ta ABD'nin saldırıları sonucu nüfusun yaklaşık yüzde 5'i yani 1 milyona yakını hayatını kaybetti. Afganistan'da 220 bin Pakistan'da ise 80 bin insan Amerikan saldırıları sonucu öldürüldü.

PSR raporuna göre, Amerikan işgali nedeniyle Afganistan, Pakistan ve Irak'ta yaklaşık 3 milyon insan yurtlarını terketmek zorunda kaldı.

Raporda ABD işgallerinde katledilen insanların sayılarının, medya ve uzmanlar tarafından tahmin edilenden on kat daha fazla olduğu belirtilerek, Amerikalıların kendi ölen asker sayılarını tam olarak kaydettikleri, sivil kayıplar hakkında ise kasıtlı olarak hiçbir istatistik çalışma yapmadıkları vurgulandı.

PSR'in yaptığı araştırmada farklı kuruluşların verileri, BM istatistikleri, sivil toplum kuruluşları ve devlet yönetimlerinin verdiği bilgiler kullanıldı.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir