• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Arınç'ın 'Ömrüm vefa ederse' açıklamasında tehdit algısı mı var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında son dönemde patlak veren tartışmayla, Türkiye siyasi tarihine geçen karşılıklı suçlama ve iddialarda farklı bir boyuta geldi.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, son günlerde ülke gündemini meşgul eden tartışmalara ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde; “Bülent Arınç’ın açıklamaları arasında geçen “ömrüm vefa ederse” ifadesi, kendisine yönelik bir tehdit algısı olarak değerlendirilmekte midir? Bu yönde bir duyum var mıdır?” diyerek, kamuoyu vicdanı ve hukuk devleti açısından yanıtlanması zorunluluk haline gelen konuyla ilgili,yöneltilen sorulara açıklık getirilmesini istedi.

Sena Kaleli’nin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmalara ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlanması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, şu ifadeler yer aldı: “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik başta Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası olmak üzere, nüfuz suiistimali ve kamu yetkisinin kötüye kullanılması gibi ağır ve somut bulgulara dayanan suçlamaları, AKP’nin parti içi sorunu mudur? Yoksa hükümetinizi ve başta Ankaralılar olmak üzere tüm halkımızı ilgilendiren bir sorun mudur? Bülent Arınç’ın açıklamaları arasında geçen “ömrüm vefa ederse” ifadesi, kendisine yönelik bir tehdit algısı olarak değerlendirilmekte midir? Bu yönde bir duyum var mıdır?” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir