• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Mardin'de "Destan 1915" tiyatro oyunu sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen programda 81 ilden gençlik temsilcileri Mardin'e geldi. Çözüm Sürecine katkı sunmak için gelen gençler, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacaklar.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, Çanakkale ruhunu yeniden canlanması için gençlere yönelik tiyatro etkinliğini Mardin halkına sunduklarını söyledi. Çözüm sürecini gençlere olarak desteklediklerini söyleyen Okudan, “ eniden 100 yıl öncesine dönerek aynı birlik ve beraberlik ruhunu aşılamak istiyoruz.” Dedi.

Okudan, “Milletimiz bundan 100 sene önce büyük acılar yaşadı. 250 bin şehidimiz var. Bunların büyük bir kısmı gençlerimiz. Biz gençler olarak çözüm sürecine barış ve kardeşlik süreci diyoruz. Bu süreç ne olursa olsun tamamlanacak ve biz eski Osmanlı coğrafyasında nasıl 70 milletle beraber iç içe yaşadıysak aynı savaşta beraber şehit verdiysek düşen yaralılarımızı aynı kişilere sırtlayıp taşıdıysak bu süreç bundan sonra da böyle devam edecektir. Biz burada aynı ruhu yakalamak istiyoruz. Bu tiyatroda inşallah buna vesile olacak ve çözüm sürecine tiyatroyla sanat ve edebiyatla destek vermiş olacağız.” diye konuştu.

Okudan’ın açıklamasının ardından Çanakkale’yi anlatan “Destan 1915”  adlı tiyatro oyunu sahnelendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir