• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Bıçaklı saldırıya sendikalardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle uzaklaştırılan lise öğrencisinin okulu basıp iki müdür yardımcısını bıçaklaması Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi tarafından yapılan eylemle kınandı.  

Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Kırcılar Lisesi'nde üzerinde uyuşturucu madde bulunduğu ve kullandığı gerekçesiyle uzaklaştırılan lise birinci sınıf öğrencisi B.Y.(17), dün sabah okula gelerek tekmeyle kapısını kırdığı ve camlarını parçaladığı müdür yardımcısı odasında Adnan Ur'u karnından, Yücel Akçay’ı ise sırtından bıçakladı. Olayın yaşandığı Osmangazi Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen  Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Türk Eğitim Sen Bursa 1. Nolu Şube,  Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Eğitim-İş Bursa Şubesi, Aktif Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin sendika üyeleri, öğretmen arkadaşlarının bıçaklanmasını hep bir ağızdan protesto etti.

“Üç hafta içinde üçüncü saldırı”

Eylemde Bursa’da üç hafta içinde öğretmenlere yönelik yapılan üçüncü saldırı olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanvekili Mustafa Sarıgül, “Geçen hafta içinde Nilüfer Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenimiz Kudret Şahin’e yapılan saldırı, bir önceki hafta Mudanya Mütareke İlkokulu öğretmenimiz İbrahim Kızılkaya arkadaşımıza yapılan saldırılarının acısı henüz tazeyken dün Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi’nden Adnan Ur ve Yücel Akçay arkadaşlarımıza kendini bilmez bir öğrenci tarafından bıçaklı saldırı yapıldı. Her saldırıda olduğu gibi bu saldırıda da sendikalar olarak yine birlikteyiz” dedi.

“Öğretmenlerimizin ölmesi mi gerekmektedir”

Müdür yardımcılarının halen hastanede tedavi altında olmasına rağmen saldırının faili öğrencinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına vicdanlarını kanattığını ifade eden Mustafa Sarıgül, “Toplumun geleceği çocuklarımızı eğitmekten başka hiçbir amacı olmayan, bunun için her türlü sıkıntıya göğüs geren; sevgi ve merhamet timsali öğretmenlerimiz sahipsiz midir? Bu vicdansız saldırılar ne zaman son bulacaktır? Bakanlık yetkilileri ve bizzat Milli Eğitim Bakanı ne zaman ses verecek ve öğretmenlerine sahip çıkacaktır? Bu saldırıların son bulması için gerekli hukuki düzenlemeler ne zaman yapılacaktır? Bunun için öğretmenlerimizin ölmesi mi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Daha önce gerçekleştirdikleri eylemde saldırılara toplumsal olarak gereken tepkinin verilmesi için yaptıkları sağduyu çağrısını hatırlatan Sarıgül, “Geçen hafta Nilüfer’de ‘Bu saldırıların tüm toplumu derinden yaraladığı topyekûn gösterilmelidir. Çünkü bir eğitimciye yapılan saldırı bütün topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıların tüm toplumu derinden yaraladığı topyekûn gösterilmelidir çünkü bir eğitimciye yapılan saldırı bütün topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır’ demiştik. Maalesef bu çağrımıza bir yanıt alamadık” diyerek, şöyle devam etti: “Buradan yeniden sesleniyoruz: Öğretmenler bu toplumun ortak paydası ve değeridir. Öğretmenlerimize toplum olarak ne zaman sahip çıkacak ve yalnız olmadıklarını göstereceksiniz?”  diye sordu.

“Öğretmenine değer vermeyen toplumların geleceği karanlıktır”

Dozajı gün geçtikçe artan saldırılardan öğretmenleri kurtaracak gerekli tedbirlerin acilen alınması adına Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak yetkilileri göreve davet eden Mustafa Sarıgül daha sonra, “Toplum olarak öğretmenlerimizin yalnız olmadıklarını ve onlara sahip çıkıldığının gösterilmesini aksi halde bu menfur saldırıların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını tüm yetkililere ve halkımıza hatırlatıyor ve kendilerini duyarlı olmaya ve göreve çağırıyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bilinmelidir ki öğretmenine değer vermeyen toplumların geleceği karanlıktır. Bu duygularla Adnan Ur ve Yücel Akçay arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor,  her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Öğretmenlerin ve sendika üyelerinin katıldığı eylemde Türk Eğitim Sen Bursa 1. Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Güney Özkılınç, Eğitim-iş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve Aktif Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız yaptıkları açıklamalarla saldırıyı protesto etti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir