• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
HUTİ-TUTSİ SAVAŞLARI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şimdi de Yemen mi ? Bahar geldi değilmi ? Demokrasi baharı mı , islam baharı mı ? hangi bahardan bahsediyorsunuz ? haa , evet adına ``Arap Baharı`` diyorsunuz. Diyorsunuz da ben hiç bahar görmedim çölün ortasında kışı yaşatıyorsunuz resmen. Resmi veya gayri resmi...

Neyinize yetmedi Irak , Filistin , Suriye , Tunus ,Libya , Cezayir, Mısır, Doğu Türkistan , Çeçenistan ve daha niceleri ve daha kaç bahar bizi bekliyor acaba? Bahar getirmişsiniz demek. Sizin bahar dediğiniz yerde kandan güller açmış baksanıza barış yelleri esiyor değil mi ? Bu kaçıncı yalandan da yalan baharınız ? Ey Amerika , İngiltere zalimlikte başı çeken emperyalist , siyonist , petrolist despot sömürgeciler, kan emici vampirler, her ne iseniz in misiniz cin misiniz şeytanmısınız ? Çıkın ortaya , başardınız , gözünüzaydın, evet bunu biliyor muydunuz ? Eminim bilirsiniz çünkü; güç sizde , teknoloji sizde .. insan ölüleri toprağa karıştıktan yıllar sonra petrolle dönüştüğünü de bilirsiniz. Belkide bu kadar ölüme ölümlere susamışlığınız bundandır. Size soruyorum sizlere , sorular... sorular... üstüste sorular ... hepsine de bir cevabınız var evet sadece bir tek cevabınız ; `` sizi kurtarmaya geldik, size demokrasi getirdik .`` eh işte insan yine de sormadan edemiyor : Kimi kimden kurtarıyorsunuz ? Acaba .. kendinizden koruyorsanız eyvallah.

Şimdi gelelim bizimkilere... Sünnilere, Şiilere, Malikilere, Hanbelilere biz mezhep severlere, biz ayrılıkçılara, ayakta uyuyan müslümanlara, takdiri ilahi deyip işin kolayına kaçanlara, Araplara , Türklere, Kürtlere... hemşehricilik yaftası alıp gidenlere.. Boğulan Bağdat`a , Hüzünlü Kudüs`e, Şanı şerefi ayaklar altındaki Şam`a, kahreden Kahire`cilere, Şii-şia nükleer notası tutturmuş Tahran`cılara... ah sonu cı-ci ile biten bizimkiler.. Karanlığa gümülmüş güneşi söndürülmüş Ortadoğu`ya , sözde veya özde islam ülkelerine.. inanmayın, kanmayın, kandırılmayın kendinize gelin! Nereye bu gidiş, nereye kadar ..? Bu karanlık.. Nedir bu çekememezlik ? En azgın hayvanları salıversen bu kadar didişmez, bu kadar saldırmaz birbirlerine ... Bilmem izlediniz mi ? Evet , bir film, izleyenler hatırlar `` hotel rwanda `` diye bir film... Tutsi ve Huti savaşı anlatılıyor ve bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor en acımasız bir şekilde gaddarca.. Sonuç elde var sıfır, sonucun tek adı ölüm!

BM`in seyirci kaldığı bir savaş, bugünde olduğu gibi seyirciler değişmiş olabilir filimse aynı, aynı hikaye . BM, AB, ABD, ABC her ne ise onları kendinize dost sanmayın. Bir söz vardır :`` Ayı`dan post , Rus`tan dost olmaz `` misali. Onlar kendileri için size karşı 'birleştirilmiş kafirlerdir...' bunu anlamak bu kadar zor olmamalı...

Ve bugünde aynı filmin karesi gibi belki Hutiler değil ama bunlar da HUSİ`ler.. Kim haklı kim haksızın peşinde değilim haksızın canı cehenneme! Ama herşeyden önce onlarda birer insan ve yüzyıllardır beraber yaşadığınız insanlar... Güç, pam bom değildir. Yakıp yıkmakla güneşi geri getiremezsiniz... Barışı getiremezsiniz... Sadece kin besletir... Ölülerin öcü... Torunları kalkar başlar kıyama, kıyıma.. Bu topraklar kan kokuyor yeter artık... İslamla yoğurun bu hamuru... Asıl düşmanlarınızı unutup bir avuç insana karşı birleşip savaşa durdunuz.. ABD, lojistik destek sağlayacakmış o her zaman şeytanın yardakçılığını yapmıştır. Türkiye, gidip askeri eğitim verecekmiş nerde duracağını bilemeyen konumu gibi iki yüzlü bir ayağı Avrupada bir ayağı Asyada bir tarafıda Amerika'da olan Türkiye neyin eğitimini verecek kardeş kardeşi öldürsün diye mi veriyor? Kendi ülkesinde verdiği eğitim gibi mi ? Suriye'de muhaliflere verdiği eğitim gibi mi ? Her savaşa atlama hevesi nereden geliyor acaba? İran, tıbbi yardım ve doktor yardımı yapacakmış bu ne yaman çelişki; siz öldürün ben tedavi edeyimde neyin nesi kimin fesi... Mısır, kendine gel ey piramitler ülkesi sen önce kendi yaranı sar, önce şu Sisi illetinden kurtul da gel... Zindanlarında Yusufiler varken Mursi`ler adelet beklerken tuğyana yeltenme! Yanıbaşındaki Filistin`i unutma Nil`i üzme! Suud`i; halay başı çekiyormuş . Eee tabi! Fazla söze gerek yok. Senin günahın çok krallık... Amerika ve İngilizlere şirin görünmek derdindesin, tükürdüklerini yalamadığın kaldı... neyse konumuza dönelim. Yemen`de Sana`da acı var, kan var, savaşın arta kalanları var... Husiler ölüme terkedilmiş.. Onlar Belçikalı sömürgecilerle işbirliği yapmışlar mı bilemem ancak bu savaş sürerse Hutiler gibi milyonlarcası ölecektir. Varsa Yüreğiniz, gücünüz barıştan bir bayrak dikiverin! Özgürlük... Adelet... Ömer`in adeletini... beklemekt bu ülke...! 

Berat Aslan / okur mektubu / doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir