• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
`Cezalandırılmalarını talep ediyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Gençlerimizin geleceğini çalan, bunun için çete oluşturan, kamu görevini kötüye kullanan, çıkar temin eden, hırsızlık yapan kişi, kişiler, devlet görevlileri ve kurum temsilcilerinin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Burada grup adına açıklama yapan Tatlı, 2010'da yapılan KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin uzun süredir devam eden soruşturma kapsamında, gözaltına alınanlar olduğunu hatırlattı.

Şüphelilere, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, devletin gizli kalması gereken belgelerini açıklamak, anayasanın eşitlik ve kamuya girme hakkını ihlal, görevi kötüye kullanma, dijital verileri yok etme'' suçlamalarının yönetildiğini belirten avukat Tatlı, şunları söyledi:

''Soruşturmanın uzun bir süre yargı mensuplarınca sümen altı edildiği, emniyet tarafından verilen raporların gerçeği yansıtmadığı, soruların basımının yapıldığı şirkete el konularak dosyaya giren belgelerin soruşturma ile alakası olmadığı, dosyayı şişirerek soruşturmayı engellemek amacıyla konulduğu iddia edilmektedir. Kamuoyu tarafından uzun süredir neticelenmesi beklenilen soruşturmanın bu zamana kadar bekletilmesinin altından malum yapıya mensup kamu görevlilerinin çıkması manidardır. Bizleri şaşırtmamıştır.''

Bu yapının kimlerden oluştuğunun adil bir yargılama sonucunda ortaya çıkmasını istediklerini belirten Tatlı, ''Gençlerimizin geleceğini çalan, bunun için çete oluşturan, kamu görevini kötüye kullanan, çıkar temin eden, hırsızlık yapan kişi, kişiler, devlet görevlileri ve kurum temsilcilerinin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Cavit Tatlı, dışarıdan bakıldığında topluma hizmet olarak görünen ancak gerçekte bu ülkenin insanları aleyhine her türlü ilişkinin içinden çıkan bu yapının tüm yandaşlarının kirli ilişkilerinin ortaya çıkarılmasını istediklerini ifade etti.  

''İnandıkları değerin sadece kendi şahsi çıkarı olduğunu bildiğimiz bu kirli yapının içinde bulunan kişilerin, insanların alın terini, emeğini ve de umutlarını çalmasına göz yummayacağız'' diyen Tatlı, gerçeğin ortaya çıkarılmasını ve hak etmediği halde işgal ettikleri makamların gerçek sahiplerine verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Avukatlar, açıklamanın ardından dağıldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir