• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Şırnak İHL`de   Güzel Ezan ve Kur`an okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen yarışmada, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Müftüsü Ahmet Özkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, İHL Müdürü Saffet Alkış, kurum müdürleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, “Hürriyetin vahdetin kardeşliğin sembolü olan ve İslam`a çağrı olan, insanları felaha kurtuluşa birliğe beraberliğe camiye cemaate çağıran ezanın ve Kur`an`ın güzel okunması yarışması için  burada bulunuyoruz. Bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böyle etkinliklerin, hayırlara, bereketlere, birliğe, ilme yönelmeye, Hz. Peygamber`in ahlakına yönelmeye Kur`an-ı daha fazla okumaya, anlamaya, manasını öğrenmeye, Kur`an-ı Kerim`i yaşamaya, okumaya, okutmaya, hayatımıza neşretmeye vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ediyorum.”

Yarışma için jüri heyeti oluşturulduktan sonra, öğrenciler en güzel ezanı ve Kur`an-ı okumak için bir biriyle yarıştı..

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahileriyle renklendirdiği programın sonunda,  Kur`an-ı Kerim ve ezan okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi.

Dereceye giremeyen öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Birincilik ödülünü vermek için kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Alagöz, yaptığı kısa konuşmasında Kur`an ve ezanın memleket ve milletin üstünden eksik olmaması temennisinde bulundu.

Ezan okuma yarışmasında birinci olan Ferit Akdağ, da “Yarışmaya girdiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım.Birinci olmamda büyük emeği olan hocalarıma çok teşekkür  ediyorum” dedi

Program hatıra fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir