• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Mısır Cuntasından Haddini Aşan Uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da ders kitaplarından Selahaddin Eyyubi ve Ukbe bin Nafi'nin kıssaları çıkarıldı.
Mısır Eğitim Bakanlığı, Arapça ders programının gözden geçilerek, aşırılık ve şiddete teşvik eden ve siyasi yönlendirme içeren konuların ders programından çıkarıldığını duyurdu. Konu ile ilgili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Muhib el Rafii`nin “programların geliştirilmesi komisyonun tavsiyesine uyarak ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar, ders programlarına şiddet içeren konuların kaldırılmasına onay verdiği” belirtildi.

Mısır Şark el Avsat Haber Ajansı siyasi ve dini yönlendirmeler içeren konuların da ders programından çıkarılacağını belirtti.

Mısır`ın en önemli gazetelerinden Mısri el Yevm`in haberine göre, bu çerçevede ders programlarından çıkarılan önemli konulardan bazıları şunlar: ilkokul üçüncü sınıf “kartalların sonu” İlkokul dördüncü sınıf  “Hena`nın temennisi”, ilkokul beşinic sınıf “Salahaddin Eyyubi”, ortaokul birinci sınır “Ukbe bin Nafi`nin Savaş Dehası”.
Kartalların sonu adlı konuda kahraman kartaldan intikamını onu ateşe vererek alıyordu. Bu düşüncenin IŞİD`a yakın olduğu için konunun kaldırıldığı belirtiliyor. Özellikle de IŞİD`ın Ürdünlü pilotu yakması buna örnek gösteriliyor.
Salahaddin Eyyubi ve Ukbe bin Nafi konularında ise savaş ve cihad konuları işlenmekteydi. Kudüs`ün haçlılardan kurtarılışı ve Afrika`nın İslam orduları tarafından fethedilmesinin, öğrencileri şiddet teşvik ettiği, kaldırmaya gerekçe gösteriliyor.
Bazı kaynaklara göre sahabi bazı kaynaklara göre ise tabiinden sayılan Ukbe Bin Nafi, aynı zamanda Mısır Fatihi Amr bin As'ın da yeğeni ve İslam'ı yaymak için Kuzey Afrika ülkelerine düzenlediği seferlerle biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir