• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Şahin,"Yaşlılarımız bizim göz bebeğimizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşlılara verilen yemekte   konuşan Büyükşehir Belediye Fatma Şahin, yaşlıların büyük bir hayat tecrübesi olduğunu belirterek, İslam dininin her zaman büyüğe hürmet etmeyi, yaşlıların hayır duasını almayı emrettiğini hatırlattı.

“Her evi huzur evi yapmamız bizim muradımız, herkesin sağlıklı bir şekilde yaşadığı bir gazi kentini bir Türkiye’yi inşa etmek bizim hedefimiz” diyen Şahin, yaşlıların hayır dualarını çok önemsediklerini vurgulayarak, hepsine, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

Hayatın çok hızlı geçtiğini önemli olanın edinilen tecrübeyi gençlere aktarmak olduğunu belirten Şahin,  “Aslında hiçbir şey tesadüf değil, her hayatın kendi içinde çok kıymetli tecrübeleri var. Sizlerin özellikle bu hayat tecrübesinde bizim yol göstericimiz, rehberimiz gençlerle çocuklarla aramızdaki rehberimiz, gönül köprüsü ve gönül elçilerimizsiniz. Bizim dinimiz, inancımız her zaman büyüğe hürmet etmeyi, onlara hayır duasını almayı gerektiriyor. Sevgili Peygamberimizin çok güzel bir sözü var. ‘Eğer bir evde bir yaşlı varsa, o ev bereketlenir, faziletlenir, rahmet gelir.’ diyor. O yüzden evlerimizin, huzuru, bereketi, rahmeti için yaşlılarımız, bizim göz bebeğimiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Fatma Şahin’in öğrencilik döneminde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Ali Bozbaş sürprizi yapıldı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir