• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Gaziantep`te, Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Mavikent Konutları civarında bulunan 610 bin metrekare alan ağaçlandırıldı. Çanakkale 100. yıl Hatıra Ormanı ismi verilen alana yapılan törenle 20 bin fidan dikilerek can suyu verildi.

Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı fidan dikimi törenine, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yeşil alana yaptıkları katkıların her geçen gün arttığını söyledi. Şahinbey Belediyesi tarafından ormanlık alan ilan edilen bölgenin kısa sürede şehre nefes aldıracak önemli orman olacağını belirtti.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey Belediyesi olarak yeşile önem verdiklerini ifade ederek, “Biliyorsunuz 21 Marttan sonraki hafta Orman Haftası olarak kutlanıyor. Bu alan yaklaşık 610 bin metrekare çok geniş bir alan. Burayı meclis kararı ile orman alanı olarak belirledik. Şu anda Türkiye`nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı`nı Şahinbey`e yapıyoruz bitimine çok az kaldı. Bu yıl Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı olması nedeniyle de ormanımıza anlamlı bir isim vererek Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı dedik. Biz ağaç dikmeyi çok önemsiyoruz. Çünkü Peygamberimiz (sav), 'Elinizdeki fidanı kıyamet kopacağını bilseniz bile dikiniz' diyor.” ifadelerini kullandı.

Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya da konuşmasında, Gaziantep`te daha önce müdürlüklerinin bulunmadığını ve yeni açılan bir müdürlük olduklarını hatırlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir