• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Bingöl halkını etkileyen vahşete tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve Bingöl halkını derinden etkileyen vahşetle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde engelli bir vatandaşın hunharca katledilmesini kınayan Canlı, engelli vatandaşın Deccal'ın bile yapamayacağı şekilde katledildiğini söyledi. 

Yaşanan vahşetten duyduğu üzüntüyü dile getiren Canlı, olayı haince bir saldırı olarak niteleyerek, “Bingöl’de bulunan engelli vatandaşlarımız adına yaşanan olayı Bingöl Tüm Engelliler Derneği olarak şiddetle kınıyoruz. Yapılan hain saldırıda engelli vatandaşımız şehit olmuştur. İşkence edilerek ve iki gözü çıkarılarak katledilen bu engelli vatandaşımıza Deccal'ın bile yapmayacağı şeyi bu lanet insanlar yapmıştır. Bingöl halkının bu tür olaylar karşısında gerekli duyarlılığı göstererek olayı şiddetle kınaması gerekir. Bu tür durumlar karşısında kesinlikle taviz verilmemesi ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olunması lazımdır. Bu tür olayların bir daha olmaması temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Açıklamasında engelli vatandaşların yaşadığı park sorununa da değinen Canlı, “Yaklaşık 2-3 yıldır Bingöl emniyetine 3-4 defa kendi şahsım adına engelli araç park yerlerine park ediyorlar diye şikâyette bulundum. Şikâyetlerimizi defalarca iletmemize rağmen emniyet bu olaylara pasif bakıyor. Bu tür olaylar için ceza kesilmesi lazımdır. Engelli park yerlerine engelli vatandaşlar dışında park edilmesinin yasaklanması lazım. Büyük bir ceza verilmesi bu tür olaylara örnek olacaktır ve tekrarlanmamasını istiyoruz. Artık biz söylemekten yorulduk onlar yapmaktan yorulmadı. Temennimiz basının bu olaylara genişçe yer ayırarak kamuoyu nezdinde gündem oluşmasını sağlamaktır.  Park halindeki araç engelli vatandaşımızın geçmek istediği yere izin vermiyor. Bu konuda emniyetin acil bir önlem alması lazımdır. Vatandaşlarımızın da daha duyarlı olması ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkması lazımdır.” İfadelerini kullandı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir