• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Mersin'de 12 ambulans hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ambulansların hizmete başlaması öncesi Cumhuriyet Alanı'nda Vali Özdemir Çakacak ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, sağlıklı olmak en çok arzu ettikleri nimetlerin başında gelmesine rağmen kaybettiklerinde değerinin anlaşıldığı söyledi. Sağlığın insanlara bahşedilen en önemli ve kıymetli bir değer olduğunu anlatan Çakacak, Sağlık olmadan hayatta yapılacak diğer her şeyin anlamını yetirdiğine dikkat çekti.

"Sağlımız olmadan en temel ihtiyaçlarımızı bile gerçekleştirmede güçlük çekiyoruz" diyen Çakacak şöyle devam etti: "Bugünün dünyasında sağlık hizmetlerinin erişiminin ilk basamağını oluşturan acil sağlık hizmetleri üzerinde önemle durulması gerekmektedir. Bu erişimi sağlama ve sağlık hizmetlerini mümkün olan en hızlı sürede ve en kaliteli şekilde vatandaşlarımız ile buluşturmak önceliklerimiz arasındadır. Bugün hizmete alacağımız 12 ambulans ve UMKE aracını bu buluşmayı sağlamada hız ve kalitemize yapacağı katkı nedeniyle çok önemsiyoruz."

İl Sağlık Müdürü M. Kemal Başaralı ise, 2002 yılında Türkiye'de 112 sağlık hizmeti istasyon sayısı 480 iken bu rakamın 2015 yılında 2 bin 155 olduğunu ifade etti. Mersin'de ise 2002 yılında acil sağlık hizmeti istasyon sayısı 14 iken şuan da bu rakamın 52'ye çıktığını vurgulayan Başaralı, ambulans sayısının ise şu an 75 olduğunu kaydetti.

İl Müftüsü Ali Melek'in yaptığı duanın ardından protokol mensupları kurdeleyi kesti. Daha sonra ise şoförlere ambulansların anahtarları teslim edildi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir