• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mustazaflığımız bizi zulme karşı direnişe sevk etmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi konferans vesilesiyle İzmir`de bulunan araştırmacı yazar Özkan Yaman Eşrefpaşa ilçesinde bulunan Umut Kapısı Derneği`nde Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuştu. Özkan Yaman Müslümanların dava derdi olan davetçiler olmaları gerektiğini söyledi.

Umut kapısı derneği binasında düzenlenen programda açılış konuşmasını dernek başkanı Hacı Şani yaptı. Şani, Özkan Yaman'a davete icabetinden dolayı teşekkür ederek programa katılanlara dua ve şükranlarını sundu. Daha sonra sözü Özkan Yaman'a bıraktı.

Yaman konuşmasına şehadet yıldönümü dolayısıyla Şeyh Ahmet Yasin`i ve vefat yıldönümü nedeniyle Bediüzzaman Said Nursi`yi anarak başladı.

Mustazaflığın Müslüman'ı zulme karşı direnişe sevk etmesi gerektiğini belirten Yaman, "Mustazaflığımız İslam ile izzet duymamıza neden oluyorsa biz onunla iftihar ederiz. Bize nefsimizin acizliğini, miskinliğini hatırlatıyorsa biz onunla şeref duyarız. Ezilmişliğimiz bizi zillete sevk ediyorsa, zulüm karşısında eğilip bükülmemize neden oluyorsa kıyamet gününde karşımıza azap olarak çıkacaktır.” dedi.

“Hayat iman ve cihattır”

Hayatın iman ve cihattan ibaret olduğunu ifade eden Yaman, "İnsanın eğer imanı varsa hayatı vardır,  yaşıyordur. İnanın imanı olmayan bir insanın gerçekte yaşadığı da söylenemez. İnsan imanıyla hayattadır, çevresine yaptığı iyiliklerle hayattadır, ibadetle hayattadır. O yüzden hayat iman ve cihattır diyor, Şehid İmam Hasan El Benna… Dikkat etmemiz lazım, aslında Müslümanlık ömür boyu dikkat etmektir. Ne kadar dikkatliysek o kadar takvalıyız. Ayette de ifade edildiği gibi varılacak güzel netice takva sahiplerinindir. Yani dikkat edenlerindir. İtaatimize ne kadar dikkat edersek akıbetimiz de o kadar güzel olur. Akıbetimiz cennet olur, rıza- i ilahi olur. O yüzden ben diyorum ki, iman dikkat etmektir ve Müslüman dikkat edendir.” ifadelerini kullandı.

“Müslüman'ın davasıyla dertlenmesi lazım”

Konuşmasında insanı kıymetli kılan şeyin davasıyla dertlenmesi olduğuna değinen Yaman, "Nerede bir gelişme bir dert varsa orada bir dert vardır. Müslümanın davasıyla dertlenmesi lazım. Müslüman kişinin insanların imanıyla dertlenmesi lazımdır. Sabahlara kadar ümmetim ümmetim diyen bir peygamberimiz var. Bu derdi içinde taşıyor ve bizim de böyle bir dert sahibi olmamızı istiyor. Bizim de şu İzmir`deki gençlerimizin, bacılarımızın durumunu düşünüp ağlamamız, inlememiz gerekiyor. Bizler Müslüman olarak Allah`a çağırmaya söz vermişiz bu sözümüzü unutmayalım. İslam` ı temsil edecek şekilde hareket etmeliyiz. Davetçilik İslam`ı temsil etmekle oluyor. Kur'an ahlakına bürünmekle oluyor davetçilik… Rabbim kendi yolunda bizleri gereği gibi davet edenlerden eylesin.” diye konuştu.   (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir