• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak önümüzdeki aylarda yapılacak olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlık Seçimi kapsamında Konya`da yapılan delege seçimine katıldı. İlk olarak divan kurulu için seçim yapıldı. Yapılan seçimde Emin Koçak divan üyeliğine seçildi. Divan seçiminin ardından yapılan oy kullanma işlemi ile delegeler belirlendi.

Burada Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşen Emin Koçak, Aksaray`ın tarım ve hayvancılığı kapsamında bilgiler verdi. Aksaray`ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ifade eden Koçak, tarım ve hayvancılığın Aksaray`da çok önemli bir sektör olduğunu ve her geçen gün büyük bir ivme kazandığını belirtti.

Ziraat Odası olarak Aksaray`da tarım ve hayvancılık alanında ciddi çalışmalar yapıldığını da anlatan Koçak, amaçlarının Aksaray`ın tarım ve hayvancılıkta parlayan bir yıldız haline gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Şemsi Bayraktar ise Aksaray`ı yakından takip ettiğini gerek ulusal ve gerekse de yerel medyadan Aksaray`ın tarım ve hayvancılıktaki gelişiminden sık sık bahsedildiğini belirterek, “Aksaray İç Anadolu`nun tam ortasında bulunan ve geçiş güzergâhı oldukça geniş olan muhteşem bir ilimiz. Tarım ve hayvancılık alanında gerçekten çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bugün baktığımızda neredeyse nüfusunun yüzde 80`i tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan şirin ve bir o kadar da çalışkan bir ilimiz. Sürekli olarak takip Aksaray`ı ederim. Özellikle Başkanımız Emin Koçak`ın başkanlığa seçilmesinin ardından çalışmaların hızlandığını, çiftçi ve üreticilerin adeta şaha kalktığını gördük. Emin başkanımız gerçekten çalışkan bir karaktere sahip. Nereye gitsek kendinden ve Aksaray`dan bahsettiriyor. Ben çalışmaları kapsamında Başkan Koçak`a teşekkür eder ve bu çalışmalarının devamını dilerim” dedi.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)