• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
“Çocuklarımızı kimse oy kurbanı yapmasın”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler ile çocukları askerde ölen anneler, 40 yıl süren bu savaşın kurbanı olan çocuklarının siyasete alet edilmeden dağdan indirilmesini istedi.

Dağkapı Şeyh Said Meydanında yapılan basın açıklaması sonrası İlke Haber Ajansı`na konuşan aileler, Çözüm Sürecinin olduğu bir zamanda çocukların dağda olmasının kabul edilecek bir durum olmadığını vurguladılar.

“İslam`ın ruhuna uygun barış sağlanmalıdır”

Çocukları dağda olan aileler adına aylarca çadır eylemeleri yaptıklarını hatırlatan Erhan Er, “Bugün anneler eylemelerini bir adım daha öteye geçirip 40 yıldır devam eden bu kirli savaşın bedel ödeyenleri olarak bir araya gelip ortak bir basın açıklaması yaptılar. Biz artık bu kirli savaşta çocuklarımızın yitirip gitmesini istemiyoruz. Barış ve kardeşlik için bir araya geldik. Ve tüm siyasilere buradan partiler üstü bir yaklaşımla bu süreci nihayete kavuşturmaları gerektiğini söylüyoruz. İslam`ın bir anlamı da barıştır. Bu kirli savaşın İslam`ın ruhuna uygun olarak bitirmesi için özellikle Şeyh Sait Meydanından bu mesajın verilmiş olması çok anlamlı ve önemlidir. Onun için Antep`ten, Batman`dan, Urfa`dan ve birçok ilden gelen anneler, bütün gençlerin dağdan gelmesi için, barış, kardeşlik ve beraberlik için bir araya geldiler.” dedi.

“Çocuklarımız oy kurbanı yapılmasın”

Barışın oy ve seçim kurbanı edilmemesi gerektiğinin ve annelerin de tek isteğinin bu olduğunu kaydeden Er, kimsenin kendi taht ve saltanatı için bu süreci kurban etmemesi gerektiğini ve herkesin bu barış ve kardeşliğe sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Er, “30 yıl önce belki hayali bile mümkün değildi. Çocuğu dağa çıkmış bir anne ile çocuğu dağda ölmüş bir annenin beraberce kardeşliği, barışı Şeyh Sait Meydanından, Diyarbakır`ın göbeğinden haykırabileceklerini çözüm sürecinden önce bize söyleselerdi kimse inanmazdı. Ama bugün görüyoruz ki, kilometrelerce öteden Afyon`dan, Bingöl`den,  Antep`ten, Kars`tan gelmişler. Barış ve kardeşlik için buradalar. Hiçbir güç bu barışı, kardeşliği ve çözümü bozamayacaktır. Onun için anneler 100 yıl önce bozulmuş kardeşliği, ulusal zihniyetin yıkıldığını bugün net bir şekilde Şeyh Sait Meydanından görüyoruz. Biz kardeşiz. Biz aynı tarihin paydaşıyız. Dolayısıyla anneler, çözüm ve beraberlik için kardeşlik için bütün siyasileri aklıselim olmaya, akil olmaya davet ediyorlar.”   (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir