• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Murat abimiz, şahadet ediyoruz, sen görevini layıkıyla yerine getirdin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

19.03.2015`te Karlıova ilçemiz yeniden mateme büründü. Yeniden diyorum çünkü 6 ay içinde 3. yiğit ve mücahit bir neferi yitirmenin hüznü, matemini yaşamaktaydı. Sabah erken saatlerde aracının fenni muayenesi için Erzurum'a giden, işlerini görüp dönüş yolunda Çat- Karlıova yolunda direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlanması sonucu hakka ruhunu teslim eden Murat abimizin ölüm haberi bütün dava kardeşlerini, aile bireylerini, sevenlerini ve Karlıova halkını derinden üzmüştü.

Murat Akansu abimiz 25-30 yıllık bir İslami mücadele hayatıyla, ahlak ve faziletiyle, doğruluk ve dürüstlüğüyle, cömertlik ve alçak gönüllülüğüyle bütün iyi hasletleri bünyesinde barındıran zamanımızın sahabesiydi. Mücadele hayatı boyunca hep Allah'ın rızasını öncelemiş şahsiyeti ve kişiliğiyle seveni ve sevmeyenine örnek olmuştu. Öyle bir ahlaka sahipti ki ölüm haberine düşmanları bile üzülmüştür.

19 Mart cuma akşamı takvim yaprağına; Bingöl Karlıova ilçesi için bir büyük mücahit kardeşlerini, görevini layıkıyla yerine getirip alnı ak Rabbine yürüdüğü gün olarak kayıtlara geçecekti ve öyle de oldu. Artık Karlıova Matemliova olmuştu.

6-7 Ekim olaylarından sonra Karlıova iki yiğit evladını Şehid Cengiz ve Şehid Fethi kardeşlerini mücadelelerinin en güzel ispatı olarak kurban vermişti. Bu iki dava erinin şehadetlerinde Murat abimiz duygusallıktan öte Peygamberimiz ve sahabelerin hayatından kesitler anlatarak “İman etmişiz ki davamız bizden bedeller alacak, şehidlerimiz olacak, muhacirlerimiz olacak. Yusufî`lerimiz olacak ve en önemlisi düşmanlarımız kanımızı dökecekler. Eğer biz bunları yaşamıyorsak kendimizden şüphelenmeliyiz. Peygamberlerin, sahabelerin ve müminlerin başına gelenler bizim de başımıza gelince şükretmeli, bela ve musibetlerden şikayet etmeyerek imtihanı kazanmalıyız...” diyordu.

 

30 yılık İslami yaşam ve hayatında bu çerçevede yaşadı. Rejimin camide Kur`an-ı Kerim derslerini yasakladığı dönemde Müslüman halkın çocuklarına Kur`an-ı Kerim dersini vermekten asla geri kalmadı. Bu mücadelesinin sonucunda elbette işkence ve zindanlara merhabası olacaktı ve öyle de oldu. Kur`an-ı Kerim dersi vermekten Resulullah`ın (sav) hayatını anlatmaktan ve fakir- yoksul halka yardım etmekten yıllarca cezaevi yattı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Karlıova`da kurduğu Karlıova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KARDER) başkanı olarak ilçe köy ve mezralarda yüzlerce, binlerce yoksul, fakir ve yetim aileye gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulundu. Ramazan ayında ilçe merkezine kurduğu iftar çadırında günlük yüzlerce kişinin iftar açmasına vesile oluyordu. Yaptığı tüm hayır faaliyetleriyle adeta zengin- fakir arasında kardeşlik ve dayanışma köprülerini kuruyordu.

2014 Yerel yönetimler seçiminde HÜDA PAR Karlıova teşkilatında adeta arı gibi bıkmadan usanmadan gecesini gündüzüne katarak çalışan Murat Akansu belediye başkan adayı olarak halkın karşısına çıktı. Seçim kampanyası boyunca halkın teveccühüne mazhar oldu. Seçim mitinginde binlerce insana hitaben Karlıova ve halkının dünya ve ahiret mutluluk ve saadeti için neler düşündüğünü ve parti olarak amaçlarının ne olduğunu hiçbir şüpheye mahal bırakmadan en iyi dille ifade ediyordu.

25 yıldır tanıdığımız Murat abimiz bize hep iyi hatıralar bıraktı. Taziye günü karşılaştığım Murat abimizin oğlu Ali`nin Bingöl Fen Lisesinden olan öğrenci arkadaşlarının kendi aralarında öğretmensiz organize olup taziyeye gelmeleri Murat abimizin, yolunu sürdüren salih ve saliha evlatlar yetiştirdiğinin en güzel ispatıydı.

Murat abimiz için şahadet ediyoruz: Sen görevini lakıyla yerine getirerek Rabbine yürüdün. Şehid Cengiz ve Şehid Fethi'ye kavuştun. Mekanın cennet olsun. Aile bireylerine ve dava kardeşlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Kardeşin Vahit ESER/doğuhaber

Vahit Eser

Bu haberler de ilginizi çekebilir