• DOLAR 32.569
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2438.302
  • ...
Ahlaksızlık serbest uyarmak yanlış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da, Tramvayla yolculuk eden Muharrem Baykul isimli vatandaş yanındaki kızla uygunsuz hareketlerde bulunan genci uyardığı için önce darp edildi, ardından karakolda haksız bulundu.

Edinilen bilgiye göre, tramvayla yolculuk yapan Muharrem Baykul isimli vatandaş tramvayın en arka koltuğunda sırtı dönük oturan ve uygunsuz hareketlerde bulunan kız ve erkeği; “arkadaş yaptığınız yanlış” şeklinde uyardı. Birden hiddetlenen genç “burası özgür bir ülke, istediğimi yaparım, kız arkadaşımın yanında nasıl beni uyarırsın” diyerek Balkul`un yüzüne yumruk attı. Yüzü kanlar içinde kalan Baykul ile saldırgan şahıs ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. İfadesi alınan Baykul`a polis,“yaptığın yanlış, uyarma hakkın yoktu” diyerek Muharrem Baykul`u haksız buldu.

“Burası özgür bir ülke istediğimi yaparım”

Yaşadığı olayla ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmede bulunan Baykul, bir vatandaş olarak yanlış bir şey yapmadığını, belirterek, bindiği Cevizlibağ - Eminönü tramvay hattında karşılaştığı bu durumun genel ahlak kurallarına aykırı olduğunu ve kendisinin de insani görevini yaparak bu ahlak dışı davrananları sadece uyardığını söyledi.

Baykul, “Tramvayın çok yoğun olmamasından ve de davranışlarını daha da ileriye götürmeye çalıştıklarını görünce kendilerine dönerek erkek olan gencin omzuna dokundum ve ‘Bu yaptıklarınızı doğru bulmuyorum` diyerek uyardım. Sonuçta toplu taşıma aracı kimsenin özel mülkiyeti değil ve içinde çocuklarında olduğu onca insanın gözleri önünde rahat ve serbest bir şekilde uygunsuz hareketlerde bulunuyorlardı. Bu uyarımdan sonra genç birden hiddetlenerek ‘sen kimsin, kim oluyorsun da beni kız arkadaşımın yanında uyarıyorsun, burası özgür bir ülke, istediğimi yaparım` deyip üzerime saldırarak beni darp etti.” şeklinde konuştu.

Kız; “saygısızlar onurumu zedelediniz”

Saldırgan genle uygunsuz tavırlar sergileyen kızında kendisine “saygısızlar onurumu zedelediniz” diyerek hakaret ettiğini belirten Baykul, yaşanan olay karşısında insanların duyarsızlık göstermesine ise bir anlam veremediğini söyledi.

“Size ne, ahlak polisi misiniz?”

60`lı yaşlarda bir şahsın, kendisine ‘Uyarman hataydı, rahatsız olabilirsin ancak müdahale edemezsin, yerini değiştirirsin` demesinin kendisini hayretler içinde bıraktığını belirten Baykul, “Yine tramvayda olaya şahit olan başka biri ‘size ne kardeşim, ahlak polisi misiniz, gençler istediğini yapar` gibi sözlerle ahlaki olmayan hareketler sergileyen gençlere fiili destek verdi. Tramvayda üç beş kişinin dışında kimse bu ahlaksızlığa tepki vermedi. Zaten bu tip insanları buna sevk eden de vurdumduymazlığımız değil mi? Bu tip mahlûklar onca insanın içinde uygunsuz hareketlerde bulunuyor ve kimse bir tepki vermiyor. Haliyle artık bu yaptıkları uygunsuz hareketler hem onlar için hem de insanlarımız için normal bir hal alıyor.

“Gencin kendisine dokunarak uyarmamın yanlış”

Saldırıya uğradıktan sonra karakola giderek şikâyetçi olduğunu ve doktordan durumu ile ilgili olarak darp raporu aldığını belirten Baykul, karakolda bulunan komiserin, “Gencin kendisine dokunarak uyarmamın yanlış” demesinin ibretle karşıladığını söyledi.

Toplumda yaşanan cinayet, saldırı ve tecavüzlere bu gibi adımlarla gidildiğini belirten Baykul; “Yarın Allah muhafaza o kızın başına bir olay gelse birden ayaklanacaklar ve suçlu arayacaklar. Ama öncesinde kimse tutup da bunlara yaptıklarının yanlış olduğunu söylemiyor aksine bunları uyaranlar ayıplanıyor. Ki tramvayda aynı durumu yaşadım. Eğer kadına yönelik şiddet olaylarının yaşanmasını istemiyorsak toplum olarak yaşanan ahlaksızlığa el atıp, yaşanan uygunsuz durumlar karşısında sessiz kalmamamız gerekir.” ifadelerini kullandı. (Erkam Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir