• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
AİÇÜ Öğrencilerinden örnek proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ersan Tolukan koordinatörlüğünde, 4. sınıf öğrencileri tarafından ‘Topluma Hizmet Uygulamaları` dersi kapsamında ‘Çocuklar Gülsün Diye Bir El de Sen Uzat` sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Hazırlanan proje ile, üniversite öğrencileri tarafından gönüllülük esasına dayalı olarak Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kayıtlarının tetkiki ile tespit edilmiş, kentte yaşayan 12-15 yaş aralığında yer alan ve maddi anlamda yoksul olan, yaşadıkları bölgenin sosyo-kültürel durumunun yetersiz olması nedeniyle, çeşitli imkânlardan mahrum kalan ve suça karışan 10 çocuğun, olumlu kazanımlar edinebilmeleri için, sosyal etkinlik faaliyetleriyle uğraşmaları sağlanarak, suçtan uzak tutulması, topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırılması hedeflendi.

Tespiti yapılan çocuklar ve aileleri ile görüşülerek projenin amacı hakkında bilgi verildikten sonra, projenin çocuklara sağlayacağı faydaları ve nasıl yürütüleceği hakkında gerekli açıklama yapılarak çocuklar ailelerinden teslim alındı.

Çocukların, toplumsal kaynaşmayı sağlama, toplumun bireyleri oldukları algısını oluşturma ve güçlendirme amacıyla farklı tarihlerde sinema, spor merkezi, oyun salonu, yemek organizasyonu ve spor müsabakası izleme gibi çeşitli faaliyetlerde bulunmaları sağlandı.

Yürütülen projeyle çocukların suçtan uzak durması sağlanarak, topluma uyumlarının artırılması, sportif ve sosyal aktivitelerle bireysel özgüvenlerini kazanmaları, aynı zamanda sosyal gelişimlerini güçlendirmeleri amaçlandı. Amacına ulaşıldığı düşünülen bu sosyal sorumluluk projesinin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yapılacak protokol ile sürdürülebilir hale getirilmesi planlanma olduğu belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir