• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Gaziantep`te  4 bin 200 fidan dikimi gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil Belediyesi tarafından Bayatlı Mahallesi`nde, 10. Etap Şehitkamil ormanında düzenlenen fidan dikim törenine, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “2011 yılından bu yana her yıl Mart ve Ekim aylarında, yapmış olduğumuz dikimlerle şu ana kadar yaklaşık 70 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu faaliyette emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. “dedi.

Mahallelerinde böylesine anlamlı bir ormanın oluşmasından dolayı mutluluklarını dile getiren Bayatlı Mahalle Muhtarı Cengiz Şakı ile Yamaçoba Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Fakçı, “Eskiden bu bölgenin neresi olduğunu bilen yoktu. Şu anda yapılan fidan dikim töreniyle birlikte göletin etrafında güzellikler oluştu. Burada dikilen fidanları bizler de yöre sakinleri olarak en iyi şekilde koruyup ve kollamamız lazım. İnşallah ileride bu fidanların büyümesiyle birlikte vatandaşlarımız gelir, burada oluşacak güzelliklerden en iyi şekilde faydalanır.” ifadelerini kullandılar.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri can suyu da vererek, diktikleri fidan başında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fidan dikmeye gelen öğrenciler ve vatandaşlar da kendi fidanlarını dikerek, fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir