• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Şırnak`ta 9 bin fidan dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Gönül Elçileri Projesi` kapsamında Şırnak-Cizre karayolunun 10`uncu kilometresinde 96 bin hektarlık alanda 9 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması maksadıyla oluşturulan projenin ilk fidanları, Şırnak Valisi Ali İhsan Su`nun da katılımıyla dikildi.

Fidan dikim etkinliğine Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutan vekili Albay Metin Düz ile bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Su, Şırnak`ın orman açısından zayıf bir il olduğunu, bu kapsamda il ve ilçelerde ağaçlandırma faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, İş Kur ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince, bin kişinin bu hizmetlerin gerçekleşebilmesi için istihdam edileceğini söyledi.

Ormanların yaban hayatının devamı ve diğer bitkisel hayatın sürdürebilirliğin ekosistem açısından büyük önem arz ettiğini belirten Su, “Ormanların oluşması ve korunması açısından dinimiz de büyük önem vermiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz, ‘Bilsen ki kıyamet kopuyor, elinde bir fidan olsa da onu dik` buyuruyor. Bu bakımdan gençlerimizi, çocuklarımızı fidan dikmeye, ormanlarımızı korumaya özendirelim. İmkânlar dâhilinde fidan dikelim. İlimizde de orman varlığını bu anlamda artırmış olalım.” dedi.

Gerçekleşen proje kapsamında ilgili alana ‘Gönül Elçileri Hatıra Ormanı` adı verilirken, 9 buçuk hektarlık alana çeşitli türlerden 9 bin fidan dikilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir