• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Gaziantep`te 800 fidan toprakla buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Gönül Elçileri Projesi` kapsamında Dülükbaba Ormanı`na 800 adet fidan dikildi.

Gaziantep Dülükbaba Ormanı`nda düzenlenen fidan dikimi törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmzaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor öğrenci ve öğretmenler katıldı.  

Ağaç dikimi öncesi bir konuşma yapan Hatice Nur Yerlikaya, ülke genelinde 'Bereket Ormanları'nın, orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturulduğunu söyleyerek, “Toprak gibi su gibi en önemli şeylerden birisi de oksijendir. Evlatlarımıza ve bizden sonraki nesillere bırakacağımız en güzel miraslardan birisi de ormanlık alandır. Bugün Gaziantep'te 800 fidan toprakla buluşturuldu.” dedi.

‘Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin`

Gazetecilere açıklamada bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmzaoğlu ise “Gönül Elçileri Projesi kapsamında ‘Bereket Ormanları` dikiliyor. Ağaç dikmek ve ormanlar gerçekten çok önemlidir. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi ‘Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin` diye emretmiştir. Çünkü o ağaçtan kim faydalanır ise o ağacı diken kişi sevap elde etmektedir. Bizde belediye olarak yaklaşık 800 metrekarelik bir alanda ‘Çanakkale 100. yılı hatıra ormanı` oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hatice Nur Yerlikaya, protokol üyeleri ve öğrenciler ile aileleri birlikte fidan diktiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir