• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
DÜ` de `Aile` konulu konferans düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen Uzaktan Eğitim Merkezi (DUZEM) Aile Danışmanlığı Sertifika konferansı düzenlendi.  

Düzenlenen konferansta Rektör Ayşegül Jale Saraç, öğretim görevlileri ve Aileler katıldı. Konferansta Araştırmacı yazar Sema Maraşlı katılımcılara bir konuşma yaparak aile hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Gülümsemek sadakadır”

Peygamber Efendimizin, gülümsemenin sadaka olduğu hadisini hatırlatan Maraşlı, bir erkeğin yabancılara gülümsediği gibi hanımına da gülümsemesinin bir sadaka olduğunu belirtti.

Maraşlı, “Çocuklarımıza ve kayınvalidemize de gülümsemek sadakadır. Allah resulü bunları dışarda tutmamıştır. Kayın validenize her yaptığınız iyilik ahretinize yatırımdır. Birbirimize yaptığımız iyiliklerden bahsedeceğiz.  Anneyi değiştiremiyorsan kayınvalideyi de değiştiremezsiniz.” dedi.

“Medya romantizmi insanları mutlu etmez”

Erkeklerin muhakeme yeteneklerinin kadınlardan daha kuvvetli olduğunu kaydeden Maraşlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı erkekler hatalı olduğunu görür annesinin veya eşinin hatalı olduğunu da görür.  Biz defalarca söylediğimizde erkek bu sefer annesinin tarafını tutuyor. Bizim dizilerde gördüğümüz evlilik yıl dönümlerinde baş başa yemek yeniliyor ama muhabbet namına hiçbir şey yok. Evliliğin içerisinde bu davranışların olması o evliliği iyi olduğunu göstermiyor. Ama başka bir aile ye baktığımızda tatlı bir söz gülümseme onu onure edecektir. Medyanın bize dayattığı romantizm yerine geldiğinde mutlu olacağız diye bir şey yok” (Emrah Deniz – Hamza Adıyaman / İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir