• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
“Beddiüzzaman toplum için bir örnekti”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Başkanı Eyüphan Kaya, Beddiüzzaman Said Nursi`nin vefatı yıl dönümü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, Bediüzzaman`ın toplum için örneklik teşkil eden bir şahsiyet olduğunu ve toplumun sorunları için çözüm yolları ürettiğini belirtti.

Tarihi şahsiyetlere sahip çıkmanın insanlara değer kazandırdığını kaydeden Kaya, Değerli insanların ilim ve tecrübelerinden faydalanmanın birlik beraberliği, huzur ve başarıyı ve iç barışı sağlamada önemli bir etken olacağını vurguladı.

“Barış ve huzurun rehberiydi”

Bediüzzaman`ın İslam dünyasında huzur ve barışın tesisi için kaynak olacak düzeyde birçok yol ve yöntem gösterdiğini belirten Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bediüzzaman`ın medeni duruşuyla, asayişin bozulmasına meydan vermeden mücadelesini sürdürmesi takdire şayandır. Risale-i Nur meşrebinin bu yönüyle de diğer hareketlere örnek teşkil ettiği aşikârdır.”

“Vizyon sahibiydi

Bediüzzaman`ın Sultan Abdülhamid`e, Arapça, Türkçe, Kürtçe olarak üç dille eğim öğretim yapacak Medresetü Zehra projesini sunduğunu hatırlatan Kaya, “O aslında bu günleri görmüş gibiydi.” İfadelerini kullandı.

“Medeni cesaretin timsaliydi”

Bediüzzaman`ın hayatının her aşamasında imanın verdiği onurla bir duruş sergilediğini belirten Kaya, “Beddiüzzaman, TBMM`de vaaz ederken ‘namaz kılmayan haindir, hainin hükmü merduttur` dediği gibi, Rus Çarın`ın çadıra girişinde de ayağa kalkmayarak İslam`ın izzetini göstermiştir.” diye konuştu. 

“Nitelikli bir toplum için müthiş bir modeldir”

Bir lider olarak Bediüzzaman`ı tanımak ve tanıtmak, müfredatta onun eserlerine yer vermek, Milli eğitim Bakanlığının boynunun borcu olduğunu ifade eden Kaya, “Risale i Nur eserlerinin okullarımıza sürekli eğitimin bir materyali olarak yerleştirilmesi acilen gereklidir diye düşünüyoruz.” önerisinde bulundu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir