• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
DÜ`de `Said Paşa ve Süleyman Nazif Sempozyumu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ), Diyarbakır Valiliği ve Atatürk Kültür Merkezi iş birliği ile ‘Said Paşa ve Süleyman Nazif Sempozyumu` gerçekleştirildi.

DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan sempozyumda açılış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır`ın, birçok şair ve edebiyatçı yetiştirdiğine vurgu yaptı.

Mehmet Sait Paşa ve Süleyman Nazif`in, edebiyat dünyasında özel bir yer edindiğini kaydeden Aksoy, “Diyarbakır, İstanbul, Edirne ve Konya`dan sonra 40 şair ile 5`inci sırada yer alıyor. Said Paşa, birkaç nesil şair ve sanatkâr yetiştirmiş köklü bir aileye mensuptur. Bu aileden birçok şair ve yazar çıkmıştır. Said Paşa`nın oğlu olan Süleyman Nazif ise büyük bir şair olarak renkli, heyecanlı üslubuyla edebiyat hayatımızda özel bir yer edinmiştir.” dedi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise, “Asılardan beri medeniyetlerin beşiği olan Diyarbakır, 33 medeniyete sahiplik yapmış, ilk yerleşim yeri olarak tarihe geçmiştir. 600 üzerinde fikir, edebiyat ve sanat adamı yetiştirmiştir. Bunlar içerisinde Said Paşa ve Süleyman Nazif`in özel bir yeri var. Osmanlının değişik yerlerinde birçok görev alan, toplumsal hayatta, kültür ve edebiyat alanında ürettikleri eserleri ile müstesna yer işgal etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Sempozyum iki gün boyunca devam edecek.  (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir