• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Şırnak Müftülüğünden cezaevinde Siyer Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan “ Cezaevlerinde Din dersi verilmesi” hükmü gereğince Şırnak İl Müftülüğü kurduğu komisyonla haftanın 5 günü 2 vaiz ve 1 hatiple din dersi veriyor. Bu derslerin sonucunda mahkumlar Siyer Sınavı`na tabi tutulacak.

Konu hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan mutabakat sonucunda, vaizlerinin haftanın 5 iş günü dini ders vermek suretiyle Şırnak Cezaevinde dersler verdiğini belirtti.

“Amacımız, topluma yararlı birey olmalarını sağlamaktır”

Özkan, “Amacımız, cezaevindeki tutuklu bulunan kardeşlerimizi dine teşvik etmek, yaptıkları hataları bundan sonraki hayatlarında yapmamalarını ve cezaevinden çıkınca topluma daha yararlı birer birey olmaları sağlamaktır.” dedi.

Cezaevinde dini ders veren vaizlerden Hamdullah Kaya, cezaevindeki tutukluların manevi desteğe ihtiyacı olması ve dinlerini en iyi şekilde öğrenmeleri için çok yararlı bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kurulan komisyon sonucunda 2 vaiz ve 1 hatiple cezaevlerinde ders verdiklerini aktaran Kaya, “Şırnak T Tipi Kapalı ve açık Cezaevi toplu bireylerin olduğu ve manevi desteğe ihtiyaç duyulan yerlerden biridir. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı`nın protokolü çerçevesinde manevi destek ve dinlerini en iyi şekilde öğretmek için destek veriyoruz. Haftanın 5 iş günü tutuklu ve hükümlü kardeşlerimize, dinde bilmedikleri veya tekrar icap eden konuları anlatmaya çalıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ödüllü sınavın amacı onları dine teşvik etmektir”

Kaya, sözlerinin devamında şunları ifade etti: “Kur`an Kursu açarak bilen ve bilmeyenleri 2 kategoriye ayırıp tecvid dersler veriyoruz. Yaptığımız dersler sonucunda hadis ve siyer alanında 2 kategoride sınava tabi tutacağız. Onlara daha önce kitap temin ettik ve bu kitaplar ışığında bu ayın  26 ve 27`sinde 2 gün sınava tabi tutacağız. Hadis alanında, Prof. Dr İsmail Hakkı Tuna Ünal`ın ‘40 Hadis 40 Yorum` kitabı ışığında sınav yapılacaktır. Siyer alanında ise İrfan Yücel`in ‘Peygamber Efendimiz`, Siyer-i Nebi kitabından sorular soracağız. Yoğun bir ilgi var. Her iki alan da200`ün üzerinde bir katılım olacak. Dereceye giren tutuklu ve hükümlülerden 1`inciye 750 TL, 2`inciye 500 TL, 3`üncüye ise 250 TL bir teşvik amaçlı ödülümüz olacak.”  

“Yakında Arapça kurs vereceğiz”

Başka kurum ve kuruluşlarda da çalışmalar yaptıklarını belirten Kaya, Devlet Hastanesi, Kız ve Erkek yatılı öğrenci yurtlarında da Kur`an ve ilmihal dersi verdiklerini, Arapça kurs açmak için de çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir