• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
UKV ve İlim-Der Siyer Sınavı ödüllerini verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER - İSTANBUL

Peygamber Sevdalılarına üye olan Umut Kervanı Vakfı ve İstanbul İlim-Der Kutlu Doğum Siyer Sınavında Esenler, Güngören ve Bağcılar`da sınava girip başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 1. Kategori, 2. Kategori ve 3. Kategoride ilk üç sıraya giren kişilere Güngören Köyiçi Kültür Merkezinde düzenlen programda hediyeleri verildi. Dereceye girenlere, altın, kol saati, kitap seti ve tablet hediye edildi. Güngören Köyiçi Kültür Merkezinde düzenlen program İstanbul İlim – Der Başkanı Mehmet Sait Rüzgar`ın okuduğu Kur`an tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinden sonra Muhammed Şerif Demir, Peygamber efendimizin hayatını anlatan bir şiir okudu.

BİZLER O`NU GÖRMEDEN O`NA İMAN ETTİK
Programda bir konuşma yapan Yazar Mehmet Ali Gönül, Peygamber Efendimiz (s.a.v)`in hayatından örnekler vererek, Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi için böyle yarışmalar düzenlemenin çok önemli olduğunu söyledi. Gönül, “İnsanlığın güneşini biz görmedik. Hakkında ciltler dolusu kitaplar yazıldı. Biz onu bu yazılan kitaplardan tanıdık. Bizler O`nu görmeden seven ve O`na iman edenleriz. Bizler O`nu görmeden O`nun yolunda yürümeye çalışıyoruz. Düzenlenen bu tür yarışmalar ile insanlarımız O`nu daha iyi tanıma fırsatı buluyor” dedi.

O`NU DAHA İYİ TANIMALIYIZ
Peygamberimize bilinçli olarak düşmanlık yapanların O`nun hayatını araştırıp öğrendiğini ifade eden Gönül, “Biz O`nu tanıdıkça, O`nu ne kadar az tanıdığımızı anlıyoruz. Biz O`nu tanıdıkça ve hayatımızı O`nun istediği gibi düzelttikçe hayatımız düzene giriyor. O`nu tanıdıkça eksikliklerimiz tamamlanıyor. Peygamberimiz bir ahlak peygamberidir.

O cahil ve putpereste bir toplumu dönüştürüp ihya etti. Allah Kur`an`da O`nu övüyor. O`nun hayatını kendimize ne kadar örnek alıyoruz?” diye konuştu. Aile hayatında sünnetin uygulanmasının önemini anlatan Gönül, Peygamberimizin ailesi ve eşleri ile olan ilişkilerinden örnekler vererek O`nun örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından 1. Kategoride dereceye giren, Zeynep Kuyubakan, Ramazan Karaman, Hacer Aykurt, 2. Kategoride dereceye giren, Hicret Yeşilmen, Semih Abacıoğlu, Hüseyin İpek ve 3. Kategoride dereceye giren, Hatice Yeşilmen, Hüseyin Demir, Ervagül Rüzgar çeşitli hediyeler verildi.
Program Abdulbari Çelik Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir