• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
"Peygamberi öğrenmekle, bugünü ihya yarını inşa ederiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından organize edilen Siyer Sınavında İsviçre`nin Basel şehrinde 50 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak birinci olan Sevgül Kuyuldar İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Avrupa genelinde düzenlenen Siyer Sınavında 50 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Basel birincisi 4 çocuk annesi Sevgül Kuyuldar, Siyer Sınavında başarılı olmak için 2 hafta boyunca yoğun bir hazırlık dönemi yaşadığını ve zamanının çoğunu “Suffa Meclisleri Siyer Dersleri” kitabını okuyarak geçirdiğini belirtti.

Bir şeyleri gerçekten kazanmak için başka şeylerden fedakârlık yapılması gerektiğini söyleyen Kuyuldar, sınava hazırlık sürecinde zaman zaman çocuklarıyla sınırlı vakit geçirmek zorunda kaldığını ifade etti.

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in hayatını öğrenip ona göre kendi hayatlarımıza yön vermeliyiz” diyen Kuyuldar, “Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekle, bugünü ihya yarını inşa ederiz” ifadelerini kullandı.

Suffa Meclisleri Siyer Dersleri kitabını sadece okumanın yeterli olmadığı vurgusunda bulunan Kuyuldar, Peygamber Efendimizin hayatını örnek ve model almak gerektiğine dikkat çekti.

Sınava hazırlık dönemi ve sınav sırasında güzel bir heyecan yaşadığını dile getiren Kuyuldar, bu güzel heyecanı yaşamak için ileriki dönemlerde düzenlenecek Siyer Sınavlarına herkes için katılma tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Geneli Siyer Sınavının Basel bölgesinde Birinci olan Sevgül Kuyuldar Umre ödülü, ikinci olan Eren Yazıcıoğlu (25) tablet, üçüncü olan Ahmet Er (27) ise Risale-i Nur Külliyatı ile ödüllendirildi.  (Hamza Korkut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir