• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Adana'nın yolları çukurdan geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’nın en işlek caddelerinden biri olan Saydam Caddesi ve sokaklarının, köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen Hürriyet Mahallesi Muhtarı Halil Sayın, yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi.

Belediyeyi onlarca defa aramalarına rağmen, kendilerine dönülmediğini ifade eden Sayın, "Belediye yetkililerini onlarca defa aradım, esnaf, sürücüler ve halk mağdur oluyor, sürekli bana gelip yetkilileri aramamı söylüyorlar, insanlar bu durumdan çok rahatsız ve mağdur." dedi.

Geceleri bu yoldan geçen araçların çukurları fark etmeyerek lastiklerini yırttığını ifade eden Sayın, "Akşamları buradan geçen araçların lastiklerinin yırtıldığına kaç defa şahit olduk, sürücüler isyan ediyor. Bazı sürücüler çukuru son anda fark edip, çukura girmemek için direksiyonu kırıyor ve karşı yönden gelen araçla kafa kafaya girip kaza yapıyor." şeklinde konuştu.

Sokaklarda aydınlatma lambaları yok

Sokaktaki çukurların, özellikle yağmurlu günlerde ve gece karanlığında tehlike arz ettiğini belirten Sayın, "Sokak lambaları olmadığı için akşam sokaktan geçen çocuklar, çukurları fark etmeyerek çukura düşüp mağdur oluyor. Seyyar satıcılar akşamları bu sokakları kullanırken çok sıkıntı çekiyor, seyyar satıcılar, çukurları görmüyor ve çukura düşüp tablasındaki malzemeleri suya düşürerek mallarını satamaz hale geliyor." dedi.

Kazaların birçoğu bozuk yollar yüzünden oluyor

Saydam Caddesindeki taksici esnafı da, yolların bozukluğundan muzdarip. Sadece Saydam caddesinin değil Adana’da yolların birçoğunun aynı durumda olduğunu dile getiren taksici esnafı, yetkililere seslenerek kazaların meydana gelmesinde yolların bu durumunun etkili olduğunu belirterek yolların düzeltilmesi konusunda duyarlı olmalarını istedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir