• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Dünya Mustazaflar Haftasında Halepçe ve 6-8 Ekim vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Haber Merkezi 

15-22 MartDünya Muztazaflar Haftası nedeniyle İslami dernekler tarafından anma etkinlikleri düzenleyerek, Müslümanların uğradıkları zulüm ve vahşetleri konuşuyor. Bu yılki etkinliklerde yapılan konuşmalarda ortak konu mazlum Halepçe ile 6-8 Ekim tarihlerinde PKK`nin ortaya koyduğu vahşet oldu. İşte halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen o etkinlikler:

MOĞOLLAR GİBİ YAKIP YIKTILAR

“Dünya Mustazaflar Haftası” nedeniyle Batman`da Hira-Der ve Hür-Der tarafından iki seans şeklinde “Mazlumların Rabbine Haykırışı ve Halepçe” konulu konferans düzenlendi. İlk konferans bayanlar için Alyans Düğün Salonunda başladı. Konferansta konuşan Hira-Der Üyesi Zehra Çiftçi, Kobani olaylarına değinerek “6-8 Ekim`de vahşilikte sınır tanımayan çeteler yaktılar, yıktılar ve katlettiler. Diyarbakır`da Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler Moğollar gibi yakıp yıktılar. İslam`dan uzaklaştırılan bir neslin vahşilikte ve insanlıktan çıkmada ne kadar ileri seviyeye ulaşabileceklerini gösterdiler” ifadelerini kullandı.

AHİRETTE SELAHATTİN DEMİRTAŞ`LARDAN HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Hazırlanan Kütçe sinevizyonla devam eden programda, 6-8 Ekim olaylarında PKK tarafından vahşice katledilen Hasan Gökgöz`in annesi Mehtap Gökgöz kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan vahşeti “Bizim imkânımız olmadığından kurban kesemiyorduk. Allah`ın bizlere bahşettiği Hasan`ımı o gün mazlum ve mustazaflara kurban eti dağıtırken Allah yolunda kurban verdik. Kafir ve münafıklar iyi bilsin ki bizler davamızdan vazgeçmeyiz. Çarşafımız Allah`ın emridir. Çarşafımız kefenimizdir. Ahirette Salahattin Demirtaş`lardan hakkımızı alacağız” sözleriyle katılımcıları gözyaşına boğdu.

ONLAR FAKİRLERİ SEVİNDİRMEK İÇİN BAYRAM BİLE YAPMADILAR

Gökgöz duygu dolu konuşmasından sonra konferans ilahilerle devam etti. İlahilerden sonra Hira-Der Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Yakut yaptığı Kürtçe konuşmayla devam etti.

BATMANLILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bayanların ardından İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) ile Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Hira Der) tarafından erkekler için de “Mazlumların Rabbine haykırış ve Halepçe” konulu konferans düzenlendi. Batman`lıların yoğun ilgi gösterdiği ve Muhammed Arasan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Hira-Der Başkanı M. Ali Rüzgâr yaptı. Açılış konuşmasının ardından program, dünya mazlumlarını ve ayrıca 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra Türkçe konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, dünya mazlumlarını konu alan bir konuşma yaptı.

KEMALİSTLER VE YERLİ UŞAKLARI KÜRDİSTAN`I KANA BOYADILAR

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgileriyle devam eden programda Kürtçe bir konuşma yapan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda Halepçe katliamları gibi katliamların yaşandığını belirterek, sadece Müslüman oldukları, Allah yolunda oldukları için Müslümanların vahşice katledildiklerini söyledi.

BİZİM İÇİN HER GÜN MUSTAZAFLAR GÜNÜDÜR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı`nda düzenlenen Dünya Mustaz`aflar Haftası Halepçe konulu program Hafız Hüseyin Akyürek Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından bir konuşma yapan İlahiyatçı Ömer Çelik Hoca, “Mustazaf demek mahrum bırakılmak, güçsüz bırakılmak demektir. Mustazafın zıddı ise müstekbirdir. Bu iki kavram ise bazı ayetlerde birlikte zikredilmiştir. Bizler her gün ölüyoruz. Her gün öldürülüyoruz. Her gün eziyet ve işkence ile karşı karşıyayız. Her gün mustazaflar günüdür ve her gün mustazafların çektiği bu eziyet ve çileyi anlatmak ve çare bulmak gerekir.” diye aktardı.

MÜSLÜMANLARIN BİRLEŞMESİ LAZIM

İnsanların ırklarından ve renklerinden dolayı vahşice katledilmeklerini sırf Müslüman oldukları için bu muamelelere maruz kaldıklarının altını çizen Çelik, Gazze`de, Keşmir`de, Arakan`da, Orta Afrika Cumhuriyeti`nde, Doğu Türkistan`da, Kürt ve Arap coğrafyalarında insanlar öldürülüyorsa ırkların dolayı değil, Müslüman oldukları içindir. O zaman biz de bu isim için birleşmeyi göze alacağız. İttihad edeceğiz, diye konuştu.

İSLAM DÜNYASINDA OYNANAN OYUNLARI ANNELER BOŞA ÇIKARACAK

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Mersin`in Tarsus ilçesinde de yoğun katılımlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe gazetemizin yazarlarından Abdulkadir Turan konuşmacı olarak katıldı. 75. Yıl Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlik, Harun Aslan Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İhya İlahi Grubu`nun seslendirdiği ezgiler ile devam etti. Programda konuşan Abdulkadir Turan, batılıların İslam Âlemini kültürel olarak işgal ettiklerini ve çocukları kendi ideolojileri doğrultusunda eğittiklerine dikkat çekti. Turan, İslam Âlemini kültürel olarak işgal eden batılıların, Müslüman çocuklarını esir alarak kendi ideolojileri doğrultusunda yetiştirdiğini belirterek bu yapılanları boşa çıkaracak olanların anneler olduğunu vurguladı.

İŞKENCE ÇEKENLERİN TİYATROLARINA BİLE DAYANILMADI

Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ve 90`lı yıllarda camide ders veren Müslümanların, o zamanın iktidarları tarafından kendilerine çektirilen işkence ve düzmece delillerle verilen hapis cezalarını konu alan bir tiyatro sahnelendi. Tiyatro sırasında kimilerinin temsili işkence sahnelerine dayanamayıp fenalık geçirdikleri, gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ YALANLARIYLA VAHŞET SERGİLİYORLAR

Bingöl`de Kalem Derneği tarafından ‘Dünya Mustazaflar Haftası` ile Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle kitlesel basın açıklaması yapılarak resim sergisi açıldı. Resim sergisinden önce organize edilen basın açıklaması yoğun katılımla gerçekleşti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kalem Derneği üyesi İbrahim Kılıç, “Zulmeden güç ve iktidar sahiplerine, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarmayın, bozgunculuk yapmayın denildiğinde, kendilerini ıslah ediciler olarak tanıttıklarını Kur`an-ı Kerim bizlere apaçık bir şekilde bildiriyor. Dünya düzeni adına ülkeler işgal edilmekte, katliamlar yapılmaktadır. Bunlar özgürlük, demokrasi, insan hakları, eşitlik, barış, huzur getirme yalanlarıyla işgal ettikleri topraklara kan, gözyaşı, açlık ve sefaletten başka bir şey getirmemişlerdir.” dedi.

RESİM SERGİSİNİ GEZENLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Basın açıklaması ve yapılan duanın ardından; Bingöl merkez Sanat Sokağında, dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında bulunan ve katledilen dünya mazlum ve mustazaflarının yer aldığı fotoğraf karelerinin bulunduğu resim sergisi gezildi. Bir kez daha yapılan katliamlara şahitlik eden birçok vatandaşın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir