• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Yaşlılarımızın kıymetini bilip tecrübelerinden istifade edelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile yaşlıların anılması hususunu değerlendiren Araştırmacı Yazar Ömer Çelik, konunun ehemmiyetine binaen İlke haber ajansına (İLKHA) yaptığı açıklamada, yaşlılar hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar ve konunun ehemmiyetine dikkat çekti.

Toplumun bu gün içinde bulunduğu şartların yaşlılar için sıkıntı oluşturmaya doğru gittiğini belirten Çelik, peygamber efendimizin hadisini hatırlatarak, bu gün insanlar üzerine helak edici daha büyük azapların gelmesinin önündeki engelin beli bükük yaşlılar olduğuna vurgu yaptı.

Çelik, “Hal böyle iken bizim için adeta bir sigorta mahiyetinde olan yaşlılarımızı koruma, onlara hizmet etme, zorlaşan hayatı onlar için kolaylaştırma, tabiri caiz ise ömürlerinin bu son deminde onlara kol kanat germek hepimizin insani bir görevidir diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

 “Yaşlılık kaçınılmaz bir kaderdir”

İnsanın Allah tarafında Dünyaya bir çocuk olarak gönderildiği günden sonra kaderinde yaşamak söz konusu ise mutlaka bir gün yaşlanacağını ve aklı başında olan her insanın bunun bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Çelik, “Bize düşen ise kendimizi bir an olsun onların yerine koymaktır.” dedi.

Çelik,  “Bir insan doğduktan sonra onun için hayat başlar. Genç olur, bileklerini bükülmez zanneder. Derken ömür geçer. Geri dönülmez bir servet ama ellerinin arasından kayar gider. Sonra yaşlanır ve kaçınılmaz son, yani ölümle karşı karşıya kalır. Yaşlılık kaçınılmaz bir kaderdir, bunu unutmamak gerekir.” dedi. 

Allah  Teâlâ`nın ayeti kerimelerde de büyüklere karşı ehemmiyet gösterilmesini emrettiğini ve anne babalar için “Anne ve babalarınız yaşlanırlarsa onlara öf bile demeyin, onlara merhamet kanatlarını gerin, onlar nasıl size küçükken nasıl merhamet kanatlarını gerdiyse sizde onlara merhamet Kanaatlarınızı gerin” dediğini hatırlatan Çelik, tüm bu hakikatlere rağmen hiç yaşlanmayacakmış gibi yaşamak ve kendi geleceğini hazırlarken itina göstermemek büyük bir gaflettir.” ifadelerini kullandı.

“Yaşlılarından istifade etmeyen ve edemeyen genç asla amacına ulamaz”

Yaşlılığın verdiği olgunluk ve hayatın verdiği tecrübeden dolayı gençlerin büyüklerinin bilgilerine ehemmiyet vermesini ve onlara karşı saygıda kusur etmemesini tavsiye eden Çelik son olarak şunları söyledi:

 “Yaşlılar, gençlerden hürmet beklerler ve kendilerinde olan engin tecrübeyi güzel bir şekilde genç nesle aktarmak isterler. Bu konuda gençlerin, yaşlıların kıymetini bilmesi, tecrübelerinden istifade etmesi gerekir. Yaşlılarından istifade etmeyen, edemeyen ve onların kıymetini bilmeyen genç nesil asla hedeflerine ve amaçlarına ulaşamayacaktır.”  (Emrah Deniz- M. Sıddık Bilge /İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir