• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
"Dünya Mustazaflar Haftası" konferansına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Mustazaflar Cemiyeti tarafından Mart ayının 3'ncü haftasında çeşitli etkinlikler ile ‘Dünya Mustazaflar Haftası' olarak anılmaktadır. Bu kapsamda Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenecek olan ‘Dünya Mustazaflar Haftası' konulu konferansa tüm Gaziantepliler davet edildi.

Konferansla ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Özaslan, 18 Mart Çarşamba günü saat 19.00'da Hollywood Düğün Salonunda düzenleyecekleri konferansa tüm Gazianteplileri davet etti.

Dünyanın dört bir tarafında mazlum ve Mustazaf Müslümanlara yönelik katliamların hala devam ettiğini belirten Özaslan, Dünya mazlumlarının ve Mustazaflarının yaşamış oldukları zulümler ve Müslümanlara karşı yapılan katliamların Halepçe ile sınırlı kalmadığına dikkat çekti.

"Nerede bir Müslüman varsa hep katliamlara uğramış, beldeleri işgal edilmiştir”

27 yıl önce Halepçe`deki katliamda zalim diktatör Saddam tarafından kimyasal silah ile mazlum Halepçe halkının katledildiğini belirten Özaslan, “Dünyanın dört bir tarafında zalim ve müstekbirler tarafından nerede bir mazlum varsa, nerede bir Müslüman varsa hep katliamlara uğramış, beldeleri işgal edilmiştir. Yeryüzünde zalim ve müstekbirlerin katliam ve zulümleri hala devam ediyor. Bu gün mazlum olan Suriye halkının başına bombalar yağıyor. Bundan 27 yıl önce Halepçe`deki katliamda nasıl kimyasal kullanıldıysa bu gün de Suriye`de mazlum halkın başına bir taraftan bombalar, bir taraftan kimyasal silahlar atılıp katledilmektedir.”dedi.

“Bu katliamlar aslında zalimlerin sürekli yapageldikleri katliamlardır”

Mazlum ve Mustazaf olan halka karşı zalimlerin hep katliamlar yaptığını ve İslam beldelerini işgal edip kana buladığını vurgulayan Özaslan, “Bu katliamlar aslında zalimlerin sürekli yapageldikleri katliamlardır. Tarihe baktığımız zaman, tarihte Müslümanlara karşı, mazlum ve Mustazaf olan halka karşı zalimler hep katliamlar yapmış ve İslam beldelerini işgal edip kana bulamıştır.” ifadelerini kullandı.

Her yıl Mart ayının 3'ncü haftasının ‘Dünya Mustazaflar Haftası' olarak ilan edildiğini belirten Özaslan, “Başta Halepçe Katliamının yıldönümü olmak üzere, dünyanın değişik yerlerinde, zalim liderler veya şahıslar tarafından zulme maruz kalmış milletlerin sesi olabilmek için, bu zulümleri unutmamak tüm mazlum ve Mustazaf Müslümanların yanında olduğumuzu yine onların acılarına ortak olduğumuzu ispatlama adına, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi olarak 18 Mart çarşamba günü saat 19.00`da Hollywood düğün salonunda Dünya Mustazaflarını anma konferansı düzenleyeceğiz.  Konferansımıza tüm Gaziantep halkımızı davet ediyoruz. Bu programla en azından Mazlum ve Mustazafların acılarını anlama ve onların acılarını paylaşma adına geçmişte olan Mustazafların yaşadığı haksızlık ve katliamları dile getirilip anlatılacaktır.”diyerek düzenleyecekleri konferansa tüm Gazianteplileri davet etti.

Mazlum ve Mustazaflara hep zulümler yaşatıldığına dikkat çeken Özaslan son olarak, “Yine ülkemizde en son 6-8 Ekim olaylarında mazlumca şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları kurban bayramında fakirlere kurban eti dağıtırken Mustazaf olan 8 kardeşimiz şehadeti de mazlumca olmuştur. İslam`a ve Kur`an`a düşman olanlar din düşmanları tarafından, PKK yandaşları tarafından mazlumca katledilmişlerdir.”diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca programda 2015 Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere de ödülleri verilecek.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir