• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Merhum Erbakan Gaziantep`te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Görüş Hareketinin lideri ve eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, vefatının 4`üncü yılında Erbakan Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep`te düzenlenen programla anıldı. Programa Necmettin Erbakan`ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gaziantep Şube Başkanı Hayri Kamalı, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Belediye Başkanları, siyasi parti yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ardından program, merhum Profesör Necmettin Erbakan`ı anlatan bir sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını Erbakan Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Hayri Kamalı yaptı. Kamalı, “Âlimler destanlarını vefatından sonra yazarlar. Fakat Erbakan hocamız, sağlığında kendi destanını kendisi yazmıştır. O kendi sağlığında efsane bir dava adamı ve yalnız bizim hocamız değil bütün herkesin hocası ve herkesin lideriydi. “Hayat, İman ve Cihattır” diyen bir dava adamıydı.  Erbakan hoca siyasi hayata atıldıktan sonra ülkenin gündemi değişti.”dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin`in konuşmasının ardından Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı konuşmada merhum Necmettin Erbakan`ın 50 senelik mücadele hayatında bazı temel maddeleri sıraladı.

“İslam sadece Ahret işlerini düzenlemek için gönderilmemiştir”

Erbakan hocanın temel maddeleri arasında İslamsız saadetin olmadığını belirten Erbakan, “Erbakan hocamızın 50 senelik mücadele hayatında 4 temel maddeleri vardı. Bunlardan biri İslamsız saadet olmaz. Bu sözüyle bu temel ilkesiyle hocamız şunu ifade ediyordu. Diyordu ki İslam sadece ahiret işlerini düzenlemek için gönderilmemiştir. İslam dini bizlere aynı zamanda dünya işlerini düzenlemek içinde gönderilmiştir. Aynı zamanda ahiret saadeti ile birlikte bütün insanlığın dünya saadetini temin etmek içinde gönderilmiştir. Dolayısıyla eğer insanlık dünyada sağlık ve selamete erişmek istiyorsa, eğer insanlık bir kurtuluşa erişmek istiyorsa İslam`ın gönderdiği prensiplere sarılmaktan başka çaresi yoktur.”dedi.

“Dünyada hâkim gücün mutlaka Müslümanların elinde olması gereklidir”

Dünyada hâkim gücün mutlaka Müslümanların elinde olması gerektiğini vurgulayan Erbakan, “Bu günkü dünyada mevcut şartlar altında dünyada hâkim olan güçler İslam`dan nasibini almamıştır. İslami prensiplerden habersiz olduğunu ve batı medeniyetini elinde olduğundan dolayı, bu gün mevcut şartlar altında bu günkü dünyada insanlığın saadet ve selamete erişmesi mümkün değildir. Saadet ve selamet için milletimizin İslam âleminin ve Müslüman olsun veya olmasın bütün insanlığın kurtuluşu için dünyada hâkim gücün mutlaka Müslümanların elinde olması gereklidir. Dünya işlerini düzenleyen sistemlerin mutlaka İslam`a uygun bir şekilde belirlenmesi gerekir.”diye konuştu.

“Cihatsız bir İslam düşünülemez”

Erbakan hocanın temel maddeleri arasında Cihad`ın da yer aldığını ifade eden Erbakan, “Erbakan derdi ki, ‘İslam`ın şartı 5`tir. Bu şu demek değildir. Değil ki biz bu 5 şartı yerine getirdiğimiz zaman işimiz bitiyor. İslam dini bu 5 temel şart üzerine bina edilmiştir. Bu binanın yapısı da Cihat farzıdır. İslamsız saadet olmayacağı gibi, Cihatsız bir İslam da düşünülemez. Cihat ibadeti İslam`ın özü ve Cennete girmenin anahtarıdır.

Cihat dersinden geçer not alamayan Müslüman dünya imtihanını kazanamaz demektir. İnsanın saadet ve selameti için canla başla çalışmak demek olan Cihat farzı tüm farzların üzerindedir. Şuurlu bir Müslüman dünyanın neresinde olursa olsun. Bir zulüm, haksızlık ve bir sömürü var ise, bana ne diyemez. Kendisi sebep olmamış olsa da, dünyada her hangi bir yerinde zulüm ve haksızlık varsa bunun fiilen bütün Müslümanların canla ve başla Cihat etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir