• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Tam Gitti Derken: Soğuk hava ve Kar geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiğini duyurdu. Balkanlardan gelecek olan soğuk hava nedeniyle yarın Trakya'da kar ve karla karışık yağmur görülecek. Sıcaklıkların düşmesi ile birlikte yarın özellikle Trakya'da Kırklareli çevresinde ve Bursa'nın yüksek yerlerinde karla karışık yağmurun görülmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA HER YER SOĞUK

Çarşamba gününden itibaren ise soğuk ve karlı hava dalgası yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak. İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde karla karışık yağmur görülecek, sıcaklık değerleri ise hissedilir derecede düşecek.

MARMARA'DA GÜÇLÜ FIRTINA

Batı Karadeniz'de rüzgarın bugün günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Pazartesi günü ilk saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor. Marmara'da rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BALKANLAR RESMEN DONDU

Bosna Hersek'te iki gün önce başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı başkent Saraybosna'da 39, Srebrenitsa'da ise 37 santimetre. Kar yağışı, diğer Balkan ülkeleri Hırvatistan, Karadağ, Makedonya ve Kosova'da da hayatı olumsuz etkiledi. Hırvatistan'da yağışa eşlik eden fırtına sebebiyle 10 kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir