• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Apo`dan Kürt halkının namus anlayışını hiçe sayan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamza Yılmaz / Doğruhaber - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Urfa`nın Suruç ilçesinin PKK`ya yakınlığıyla bilinen Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde Meheser (Çaykara) köyünde bir program düzenlendi.

Programda İmralı Heyeti'nde yer alan Ceylan Bağrıyanık, Öcalan`ın 8 Mart mesajını okudu.

KADIN ERKEĞİNE GÜVENMEYECEK TE KİME GÜVENECEK?

Öcalan`ın okunan mesajında Kürt halkının namusunu hiçe sayan şu cümleler yer aldı: “Erkeklere güvenmeyin. Erkek dogmatiğini yıkın. Kadınlığınıza güvenin. Eşitlik ve özgürlük kadın meselesiyle sağlanır. Bu nedenle bizim devrimimiz, kadın devrimidir.”

Bu cümleler kadını özgürleştirmekten çok kadını kendisini muhufaza eden erkekten koparma anlayışı olarak yorumlandı ve, “Kadın erkeğine güvenmeyecek te kime güvenecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Kadınlardan, “Ben kimsenin değilim” demelerini isteyen öcalan, “Kadın kocasının eşi, babasının kızı ya da abisinin kız kardeşi değildir, olmamalıdır” diyerek Kürt halkının temel değerlerinden olan namusu yok saydı.

ERKEKLERE ÇİRKİN BENZETME

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "3 çocuk, erken evlilik” önerilerini de dillendiren Öcalan, şunları ekledi: “O da bilinçli olarak söylüyor, ben de bilinçli olarak söylüyorum. İki anlayış çatışıyor. Bakalım o mu kazanır, biz mi kazanırız göreceğiz.”

Erkeğin kadınına sahip çıkmasını tecavüzcü kültür olarak tanımlayan Öcalan, “5 bin yıllık erkek egemen kültürü, tecavüzcü kültürdür” şeklinde çirkin bir benzetme yaptı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir