• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
ASÜ Rektörü Acar öğrencilerine İslamofobi`yi anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Verdiği konferansta Özellikle ‘İslamofobi` ve ‘Anti-İslamizm` kavramları üzerinde duran ASÜ Rektörü Prof. Acar, bu iki kavramın iyi bilinmesi gerektiğini belirterek,  “Bu iki kavram birbirinden farklıdır. İslamofobi,  İslam`a ve Müslümanlara karşı çeşitli nedenlerle duyulan  korku, endişe ve uzak durma olarak açıklanabilir. Anti-İslamizm ise,  İslam`a ve Müslümanlara karşı bilinçli, organize ve sistemli bir düşmanlık çabasıdır.” dedi.

Dünyada terör saldırılarının İslam ile ilişkilendirildiğini ve medya aracılığı ile de gündemden düşürülmediğini belirten Acar, meselenin iç yüzünün farklı olduğuna değindiği konuşmasında, “Egemen güçlerin özellikle İslam coğrafyasında ve özellikle de enerji kaynakları bakımından zengin olan Ortadoğu`da, nüfuzunu arttırmaya ve bu sebeple Müslüman ülkelerde devam eden işgal ve sömürülerin iç savaş ve adaletsizlikleri meşru kılınmaya çalışılıyor. Bunun için İslam`la terör yan yana getiriliyor ve tüm bu adaletsizlikler kamufle edilmeye çalışılıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde, Müslüman olduğunu iddia edenlerin düzenlediği kimi eylemler ortaya çıktığında ise, ‘Biz İslam`la değil terörle mücadele ediyoruz` denilerek hedef saptırılıyor.” dedi.

Müslümanlar terörist olarak lanse ediliyor

Herhangi bir terör eyleminin, daha sonra bütün Müslümanlara mal edildiğini ve bunun da çifte standart olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acar, “Amerika`da iyi eğitim görmüş beyaz bir Hıristiyan, Oklahoma bombalama olayını gerçekleştirdi. Bu eylemde 300`den fazla insan öldü ve hiç kimse bu kişiye ‘Hıristiyan Terörist`demedi. Birkaç yıl kadar önce Norveç`te bir Hıristiyan 72 kişiyi öldürdü. Buna da hiç kimse ‘Hıristiyan Terörist` demedi. İsrail`in eski Başbakanlarından İzak Rabin Yahudi bir fanatik tarafından öldürüldü ve buna da hiç kimse ‘Yahudi Terörist` demedi. Yani bu eylemler, kişilerin dini inanışlarıyla özdeşleştirilmedi. Ama ardında Müslüman kimliğine yönelik bir takım izler bırakarak yapılan eylemler ve işlenen cinayetlerde kişilerin dini kimlikleri öne çıkarılıyor ve ‘Bunlar Müslüman teröristlerdir, gördünüz mü İslam eşittir terörizm` deniliyor; dikkatler hemen İslam karşıtlığına, İslam düşmanlığına çekiliyor” şeklinde konuştu.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir