• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami Çözüm Çalıştayı`na destek artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Cemal Arvas, 7-8 Mart tarihlerinde Diyarbakır`da yapılacak olan 'Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı'nı desteklediklerini belirtti.

Kürtlerin onlarca yıldır acılar yaşadıklarını hatırlatarak, "Kürt halkı üzerinden bayağı senaryolar çevrildi. İslami görüşte olan camiaların bu işe el atması gerektiğini hatta bu noktada geç kalındığını düşünüyorum. Kürt Meselesinde devletin sadece PKK ile görüşmesini ben uygun görmüyorum. PKK silahlı bir örgüttür. Onun silah bırakmasını biz de isteriz. Çünkü namluların ucunda insanlara baskı yapıyorlar ve özgür irade ile kendilerini ifade etmelerine engel oluyorlar. “dedi.

"Hizbullah cemaati bu bölgenin bir gerçeğidir"

Kürt meselesinde muhatabın bütün Kürtler olduğunu vurgulayan Arvas, “PKK Kürtlerin çok az bir kesimini temsil ediyor. İslami STK`lar bu işin öznesidir, aslıdır. Elbette Hizbullah cemaati bu bölgenin bir gerçeğidir. Buna zaten yaşanan olayalar ve süreçler şahittir. Hizbullah Cemaatinin hesaba katılmadığı çözüm süreci başarıya ulaşmasının imkânı yoktur. Kesinlikle Hizbullah Cemaati halkın içinde çıkmış bir yapı olmasından dolayı bu cemaat de muhatap alınmalı ve çözümün bir tarafı olarak kabul edilmelidir." İfadelerini kullandı.

Bundan sonra öncelikle bütün kesimlerin talep ettiği gibi silahların susmasını beklediklerini açıklamasına ekleyen Arvas,  PKK`nin ideolojik yapısına göre,  talepleri devletle onların arasında olan bir durum olduğunu söyleyerek, "Fakat Kürtlerin anadilde eğitim, kimliklerin verilmesi, özgürce kendini ifade etmesi gibi insani hakları vardır. Bunların bütün kesimlerle, İslami STK`larla, İslami görüşte olmayan diğer Kürt oluşumlarla bir masada oturulması gerekiyor. Bunun için İslami STK`ların ve bölgenin bir gerçeği olan Hizbullah Cemaatinin görüşleri de alınarak bir sonuca varılması gerekiyor.” Vurgusunda bulundu.

"Bizi birleştirecek tek harç Kur'an ve Hz. Muhammed`dir"

Kürtlerin yeterince acılar çektiğinin altını çizen Arvas,  İslam'ın tasvip etmediği bir ırkçılık uğruna yaklaşık elli bin insanın öldüğünü ifade ederek, "Ben bunu Yahudilerin, Amerikalıların, Avrupalıların, batılıların bir oyunu olarak görüyorum. Bizler Türküyle Kürdüyle hepimiz Müslümanız. Bizi birleştirecek tek harç Allah`ın gönderdiği Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed`dir. Bu acıların son bulması için Devlet meselenin çözümünde İslami çözümü referans almalı Aksi taktirde Kürt Meselesi de çözülmez ve diğer sorunlar da çözülmez. Ama Kur'an ve Hz. Muhammed referanslı bir hayat sistemini toplumumuza indirgeyebilirsek herkes refah içerisinde hayatını sürdürebilecektir.” İfadelerini kaydetti. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir