• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Cizre`de şehitler anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Nur-Der tarafından Şehid Şeyh Zeki Atak Camisinde düzenlenen şehitleri anma programı Muhammed Raşit Gözüngü`nün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, Cizre`de 90`lı yıllarda katledilen Şeyh Zeki Atak, Muhsin Tetik, Mahmut Pürnek, Molla Ahmet Demir, Bahattin Eldem, Şeyh Muhammed Nurullah Seyda, Yusuf Tanrıverdi ve son geçtiğimiz aylarda PKK`nın Cizre'deki yaptığı saldırılarda katledilen Abdullah Deniz`i selamlayarak konuşmasına başladı.

Ancak Allah yolunda mücadele edip bu uğurda can verenlerin şehit olabileceğini ifade eden Teyfur, “Şehitler Allah yolunda verdikleri mücadeleyle ve döktükleri mübarek kanlarıyla Allah`ın huzuruna çıkar. Şehitlerin şahitliği Allah katında geçerli bir şahitliktir. Şehitler yaşadıkları toplumun şahitleridir, İslam`ın, adaletin, mücadelenin ve zalimlerin yaptığı zulümlerin şahitleridir. Allah katında bu şahitliklerini yerine getireceklerdir.

Allah (cc) şehitlerin bereketiyle İslam toplumunu uyandırıp yeniden bir silkinişe ve uyanışa vesile kılar. Mektebinde şehadet olan ve bağrından Allah`a şehitler sunan bir toplum her zaman bir adım öndedir. Allah (cc) bir toplumun en hayırlı insanlarını şehadet şerbeti içirerek katına alır ve bu şehitler küfrün hezimetini haber verir.” ifadelerine yer verdi.

“Bu kervan hiçbir zaman şehitsiz kalmamıştır”

Şehitler haricinde ahrete intikal eden hiç kimsenin tekrar dünyaya döndürülmek istemediğini dile getiren Teyfur konuşmasının devamında, “Şehitler, hak yolda olduğumuzun alametidir. Tarihinde şehadet olmayan toplulukların yaşadığı coğrafya İslam düşmanları tarafından kolayca bölünmüş ve kan deryasına dönüşmüştür. Âlemi İslam, ne zamanki mücadele edip şehitler vermişse beraberinde nice zaferler de getirmiştir. Şehit sayılabilmek için İlayı Kelimetullah uğrunda ölmek gerekir. Allah yolunda mücadele eden ve bu uğurda canlarını feda edenler şehittir. Başka amaçlar uğruna ölmüş olanlar Allah katında şehit sayılmazlar.” dedi.

“Şehitlerin mirasına sahip çıkmalıyız”

Teyfur Hoca son olarak, “Mücadele uğruna canlarını ortaya koyan ve mübarek kanlarını döken şehitlerin geride bıraktıkları davaya sahip çıkmalıyız. Eğer bizler şehitlerimizin ardından bu yükü omuzlamaz ve geride bıraktıkları emanete ihanet edersek hem Allah bizden kabul etmez hem de şehitlerimiz bizden şikayetçi olur. Onun için bu mirasa sahip çıkmalı ve şehitlerin yolunu sürdürmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Köy-Der İlahi sanatçılarının ve Botan İlahi Grubundan Salih Gözüngü`nün seslendirdiği ilahiler programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Program Teyfur`un yaptığı duayla son buldu. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir