• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede faaliyet yürüten 400`e yakın İslami STK`nın desteğiyle Diyarbakır`da 7-8 Mart`ta tarihinde düzenlenecek ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na destek açıklamaları sürüyor.

Mardin'de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (DOST-DER) Genel Başkanı Fesih Memiş, İslami sivil toplum kuruluşlarının kangrenleşmiş bir sorun için bir araya gelip bu sorunun çözümü için fikir alışverişinde bulunacak olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na katılacaklarını açıklayan Memiş, İslami kesimin bu ülkenin ve bölgenin bir gerçeği olduğunu ve çözüm sürecine biran önce dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kürt meselesinin PKK ile başlayan ve PKK ile bitecek bir sorun olmadığını belirten Memiş,  bu nedene Kürt meselesinin PKK üzerinden çözülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Kürt Meselesinin çözümünde de bölgenin kanaat önderleri başta olmak üzere Şeyhler, Seydalar ve İslami STK`lar muhatap alınması gerektiğini dile getiren Memiş, “Diyarbakır`da düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı` bu anlamda önemlidir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir