• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
İskenderun`da “Şehadete Yürüyenler” konulu seminer düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İskenderun İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İLİM-DER) tarafından “Şehadete Yürüyenler” adlı bir seminer düzenlendi. Program dernek binasında saat 19.30`da Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminer ‘Şehit ve Şehadet` konulu sinevizyon gösterimi ile devam ederken Grup Hüseyni Kervan ezgi ve marşlar seslendirdi. İbrahim Sebuktekin adlı çocuğun programda okuduğu “Şehitler Yürür Amed Sokaklarında” şiiri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.  

Şiir dinletisinden ardından söz alan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Müfit Yaray günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Şehadetin İslam davası için önemine vurgu yapan Yaray, şehadetin bedel ödemek ve Allah`a verilen sözü yerine getirmek olduğunu söyledi.

Yaray, “Resulullah`ın şehit ve şehadet hakkındaki sözlerine baktığımız da ondaki değer ve kıymeti gözlerimizle göreceğiz. Neden bizim ölümümüz de en güzel şekilde, Cenab-ı Hakkın en yüksek makamlarından biri olmasın ki. Cenab-ı Hak eğer yapıp ettiklerimizi bizden sorarsa hiç birimiz yüzümüzün hakkıyla o hesaptan kurtulamayız. Fakat bu işin kısadan bir çözüm yolu var. Allah yolunda çalışıp, gayret gösterdikten sonra şehit olmaktır. Bunu başarabilen kimseler için yüce Allah müjdeyi vermiştir.” dedi.

“Şehadet şuurunu hakkıyla benimseyenler kutlu kervana katılmaya devam ediyorlar”

Şehitler için öldürülmenin esasen ölüm olmadığının, bir âlemden başka bir âleme hicret olduğunun altı çizen Yaray, “Şehadet şuurunu hakkıyla benimseyenler durmadan bu kutlu kervana katılmaya devam ediyorlar. Allah yolunda şehit olanlarla arkadaşlık yapmışızdır ve onlarcasıyla da görüşmüşüzdür. Onlarla beraber oturmuşuz kalkmışız, onlarla beraber gezmişizdir. Ama Cenab-ı Hak hepimizin içerisinde onları seçmiştir. Kimlere nerede, nasıl nasip olacak belli olmuyor.” şeklinde konuştu.

6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşice katledilenleri de hatırlatan Yaray, şunları ifade etti: “Günümüzde İslam düşmanlarının nice saldırılarına tanıklık ediyoruz. Allah bu düşmanları, şehitlerin berrak kanlarıyla rezil ve mağlup edecektir. Şehadet, kimi zaman İslam davasının önderlerine, kimi zaman da kurban eti dağıtan, temiz kalpli, daha 17`sindeki Yasin`lere nasip oluyor.”

Programın sonunda 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları hakkında kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra ise seminer, İLİM-DER Başkan Yardımcısı Muhammed Aybakan tarafından yapılan dua ile son buldu.  (Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir