• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Toplum Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlar konulu toplantı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile Hekimlerine yönelik Diyarbakır’da düzenlenen “Toplum Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşım konulu toplantıda aile hekimleri HBV, HCV, HIV virüsleri hakkında bilgilendirilerek konular hakkında eğitim verildi.

Diyarbakır  Halk Sağlığı ile Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneğinin iştirakiyle yapılan toplantıya, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürü Dr. Hidayet Bakaç, Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Rıdvan Kılınç, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sait Akalp, Bulaşıcı Hastalıklar ve kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Serkan Bütün, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Dr. Fetullah Büyükhan ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Akatay ve Aile Hekimleri katıldı.

114 Aile Hekiminin katıldığı eğitim toplantısında konuşan Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, toplantıda Hepatit B, Hepatit C ve HIV hastalıkları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HIV enfeksiyonunun çok hızlı bir ivme ile arttığını ve geleceğin sorunu olmaya doğru gittiğini belirten Prof. Çelen, Hepatit B, Hepatit C ve HIV hastalıklarının epidemiyolojisi, hastalıkların doğal seyri, etkin aşılama ve mevcut sorunlar, tanısal yaklaşım, tedavideki başarının dünü - bugünü, tedavide hasta-hekim uyumu ve birinci basamak tedavi ile ilgili hastalıkların yönetimi hakkında toplantıya katılan Aile Hekimlerine açıklama ve bilgilendirmede bulundu.

Eğitim toplantısı son olarak, Prof. Çelen’in sorulan soruları cevaplamasıyla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir