• DOLAR 32.443
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2475.44
  • ...
`Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na muhtarlardan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7-8 Mart tarihinde Diyarbakır`da yapılacak olan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na farklı kesimlerden destekler gelmeye devam ediyor. İlk defa geniş kapsamlı bir şekilde, İslami perspektifle yapılacak olan Çalıştay`a bir destekte muhtarlardan geldi.

Kamuoyunun odaklandığı ve büyük ilgiyle takip edilmesi beklenen ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na, Bitlis Aktif Muhtarlar Derneği`nden destek geldi.

Yapılacak Çalıştayı önemsediklerini belirten Bitlis Aktif Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Turgut, Çalıştay`ın huzura vesile olması temennisinde bulundu.

İslami bakış açısının hâkim olması durumunda olumlu sonuçların ortaya çıkacağını belirten Turgut, Emperyalist güçler tarafından Ortadoğu`nun huzur ve birliğinin bozulduğunun altını çizdi.

Turgut, “İslam ve Müslümanlara yönelik yapılan oyunların ortada olduğu bir zamanda böyle bir Çalıştay`ın yapılması elbette önemlidir.  Oynanan oyunlara karşı yunak olunmalıdır. Avrupa da Hıristiyan birliği nasıl kuruluyorsa, İslam ülkelerinde de İslam birliğinin kurulması gerekiyor. Bütün Müslümanların İslami bir ruhla birleşerek bu sorunların önüne geçmeleri gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Kalıcı barışın İslam kardeşliği temelinde oluşabileceğini belirten Turgut, birliktelik ruhunun yeniden inşası, adalet temelli hakların iade edilmesi bağlamında İslami çözümün gerekli olduğunu kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir