• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
Rektör: `Demirtaş beni tehdit ederek hedef gösterdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, düzenlediği basın toplantısıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin TBMM grup toplantısında kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine yönelik sözlerini tehdit ve hedef gösterme olarak değerlendiren Baydaş, "Yarın delinin biri bize bir saldırı yaparsa, bunun sorumlusu kim olur?" diye sordu.

Baydaş, Demirtaş'ın kendisiyle ilgili "Basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere soruşturma açıyor, gözaltına aldırıyor. Öğrenciler nefes alamıyor artık." şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bunun bir genel başkana yakışan tavır olmadığını söyledi.

"Demirtaş`ın tehdit dolu sözleri, yakışıksız ifadelerdir"

Rektör Baydaş, "Ortada tehdit olayı var ki, bunu bir genel başkana hiç yakıştırmadım. Yarın delinin biri bize bir saldırı yaparsa, bunun sorumlusu kim olur? Hedef gösteren Selahattin Demirtaş olur. Bir genel başkana, bir eş başkana yakışan bir tavır, bir duruş değil. Zaten bu tür bulanık havalarda, bulanık sularda avlanmak isteyen kurtlar vardır. 'Bu adam böyle söyledi ben şöyle yaparsam ona mal edilir' şeklinde değerlendirmek isteyenler olabilir. Akli dengesi yerinde olmayan birileri olabilir, yaptığı eylem ona mal edilir. Bu son derece yakışıksız bir ifadeydi.” dedi.

Demirtaş'ın söylediklerinin doğru olmadığını savunan Rektör Baydaş, "Söylediklerinin içinden bir tane doğru olan 'Zazalar Kürt değildir' tezim vardır. Bunu oraya taşımasını ben bir genel başkana yakıştırmadım. Sen böyle bir görüşe sahip olamasın şeklinde eleştirmek, telkin etmek doğru değildir. Bunu bir zamanlar Kürtlere karşı uygulanan 'kart kurt' meselesine benzetiyorum. Ben tezimde yanlış da olabilirim, doğru da olabilirim. Ama benim tezim bu, düşüncem bu, fikrim bu. Bunu suç olarak algılamak, lanse etmek doğru değil. Diğerlerinin hiçbirisine katılmıyorum ki, hiçbiri de doğru değil.”ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir