• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
“Yalnızca Mü`min olan ve Allah yolunda ölenler şehittir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İktisat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Şırnak HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılıç, TÜGVA Şırnak İl Başkanı Cumali Tahir Arpas, Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğüne derneklerin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Gökhan Ulalı`nın  Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Batman İmam Hatip-Der Başkanı Osman Teyfur  yaptığı konuşmasda Şahadet ve Önderlik konusundan bahsederek, Allah yolunda ölenlerin dışında ölenlerin asla şehit olmadığını söyledi.

“Biz Müslümanlara düşen doğru önderin peşinden gitmektir”

Allah-u Teala`nın  yeryüzünde iki çeşit önder kıldığını anlatan Teyfur, “Bu dünyada karşımıza iki önder çıkacaktır.Bir taraftan bizi köleliğe, dolaysıyla cehenneme davet eden, şeytana oyuncak olmuş önderler, bir de hürriyete  yani Allah`a kulluğa çağıran, dolaysıyla her iki dünyada da kurtuluşa çağıran önderler. Bu önderlerden istediğimizi seçebiliriz. Allah bize bu özgürlüğü vermiştir.Yalnız hiç şüphe yoktur ki bize düşen, doğru bir önderliği bulmak ve bu doğru önderliğin peşinden  yürüyebilmektir.

Rabbimiz evvela bize bütün Peygamberleri önder kılmıştır. Sonra da bütün Peygamberlere önderlik yapmış Muhammed Mustafa`yı kıyamete dek bize önder kılmıştır. İnsan hiç şüphesiz yeryüzünde istikbale doğru yol alan bir yolcudur. Bu yolculukta bir kılavuza, bir öndere ihtiyacı vardır. Doğru önderi bulmak ve doğru önderin peşinden gitmek, hiç şüphesiz bizi hedefe götürecek, bizi menzilimize ulaştıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Teyfur Hoca, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Daha sonra ki önderlerimiz ise, Resulullah (sav) önderliğini kabul etmiş, bu önderliğe tabi olmuş olmaları gerekir. Yoksa bizim için onun bir önderliği söz konusu olamaz.Çünkü Allah Resulünün izinde yürümeyen bir önder, hiç şüphesiz ilk kategoride zikrettiğimiz, yani ateşe çağıran önderlerdir ki, bu bizim için felaket olur. Bu dünyada bizi köle edinir, bizi esir eder, ahrette de kendisi ile beraber cehenneme gideriz. Onun için bizim önderlerimiz enbiyadır, Kur`an da zikredildiği gibi sıdıklardır, şehitlerdir ve salihlerdir.” şeklinde konuştu.

Teyfur Hoca, Hasan El Benna, Şeh Sait Palevi ve Bediuzaman Seidê Kurdi`nin hayatlarından kesitler aktardıktan sonra, katılımcılara bu İslam önderlerinin hayatları ve kitaplarını mutlaka okuma tavsiyesinde bulunarak, onların hayatları ve mücadelelerinden çok büyük dersler kazanılacağını ifade etti.

“Şehit olmak için insanın mümin olması, bir de Allah yolunda ölmesi gerekir”

Şahadet kavramının bu asırda en çok dillendirilen fakat manası istismar edilen bir kavram haline geldiğini belirten Teyfur Hoca, konuşmasının devamında, “Neden bütün camialar, topluluklar kendi ölülerini şehitlik makamı olarak gösterirler? Nedir bu şehitlik? Bundaki sihir nedir? Cezbedici yönü nedir? Niye bu kadar önemlidir? Ve gerçekten kim şehittir?

Şehitlik kurtuluş olduğu için herkes kendi ölülerini şehit görmek istemiştir. Çünkü Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) bile, defalarca onu elde etmek istemiştir. Şehit, Allah`a  verdiği ahde sadık kalıp, Allah`la ticaret yapıp, malını ve canını Allah`a cennet karşılığında satan kişidir.  Dolayısıyla şehit olabilmek için, öncelikle kişinin mümin, yani Müslüman olması gerekir. Amerika, İngiltere, İsrail ve bütün uşakları, ölen leşlerine şehit diyorlar.Oysa bir şehidin şehit olabilmesi için evvela Mümin olması lazım. Dolaysıyla bir insan Müslüman değilse, mümin değilse şahadetinden bahsedilemez. Şehit olmak için insanın mümin ve Müslüman olması da yetmiyor, bir de Allah yolunda ölmesi gerekiyor. 

Peygamber Efendimize bir sahabe soruyor ‘Adam var ki kahramanlık için savaşıyor, bir başkası var ki riyakarlık için savaşıyor, bir başkası da var ki, -ki günümüzün en büyük cahiliye hastalığı, yani kendi aşiretini ailesini, kavmini, milletini korumak için- ırkçılıktan dolayı savaşıyor. Bunlardan hangisi Allah yolundadır ya Resulallah?`

Kıyamete dek İnsanlara yol gösterici olarak gönderilen ve her sözü vahiy olan Hz.Muhammed Mustafa (sav), ‘Her kim Allah`ın kelimesi yani tevhit, yani Kur`an, yani Şeriatı Ğarra yücelsin diye mücadele ederse, işte o Allah yolundadır.` diye  cevap veriyor.

Onun için kimse kimseyi kandırmasın. Bakın yanlış önderlikler, insanları bu konuda da kandırıyor. Sapık önderler  kendi ölülerinin sahiplerini  kandırmak için, insanları etrafında toplamak için, saltanatlarını idame etmek için, ölülerini ‘şehit` diye lanse ediyorlar ve bu nedenle birçok insanı kendi saflarına çekiyorlar. Onları bu şekilde kendi yollarına kurban ediyorlar”diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Allah (c.c) gönderdiği ilahi mesajı iyi okuyup hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini söyleyen Teyfur Hoca, Hz.Muhammed`e (sav) ve onun yoluna tabi olan önderlere tabi olmamız, Resullulah`ın yoluna uymayan hiç kimseyi önder kabul etmememiz gerektiğini, aksi takdirde bunların felakete, uçuruma götüreceği konusunda uyarılarda bulundu.

“Şehitler yolumuzu aydınlatan birer kandildirler”

Programda kısa bir konuşma yapan Doğu ve Batı Kulübü Başkanı Mücahit Ala da, “İslam`ın davet önderleri ve şehitler, yolumuzu aydınlatan birer kandil, İslami dava uğruna canlarını feda eden birer aziz önder, dağların bile yüklenmekten çekindiği o ağır yükü omuzlarında izzetle taşıyan birer mücahit ve İslam davası uğruna canlarını hiçe sayan korkusuz kahramanlardır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program İslam`ın şehitleri ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Batman Rehber İlahi Grubu, seslendirdiği  şehadet konulu ilahi ve ezgilerle katılımcılara güzel anlar yaşatırken, program yapılan dua ile son buldu.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir