• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Lösemi hastası Mehdi Yönden ilik nakli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce uygun ilik bulunamadığı için sosyal medyada tedavisi için  kampanya başlatılan Muhammet Mehdi Yönden, babasının kan hücrelerinin  yüzde 60 uyumlu çıkması sonucunda ilik nakli oldu.

Yaklaşık 15 yıldır İslami kimliğinden ötürü cezaevinde bulunan baba Ali Rıza Yönden, yatmakta olduğu Ceyhan Cezaevi`nden geçici bir süre için Kayseri Kapalı Cezaevi`ne nakledilerek Erciyes Üniversitesi`nde tedavi altında bulunan oğluna ilik verdi.

İlkha`nın sorularını yanıtlayan Ali Rıza Yönden`in Avukatı Hasan Bozdaş, “Mehdi`nin durumunu yakından takip ediyoruz. Babası beş gün boyunca cezaevinden hastaneye getirilerek iğne yapıldı ve Salı günü kan hücreleri alınmaya başlandı. Bu tür durumlarda hastanelerde mahkûmlar için özel kısımlar olmasına rağmen, Ali Rıza Bey cezaevinden getirilip götürüldü. Hâlbuki Mehdi`nin şu anda bağışıklık sistemi en zayıf durumunda, en ufak bir enfeksiyon riski dahi ciddi rahatsızlıklara mal olabilir. Dolayısıyla babasının da en az Mehdi kadar hijyenik bir ortamda bulundurulması gerekirdi. Yine de hastanede kalmasına müsaade edilmedi. Tüm bunlara rağmen, nakil sorunsuz gerçekleşti. Babanın morali yerinde, herkesten oğlu için dua bekliyor.” açıklamasında bulundu.

"Duaya çok ihtiyacımız var"

Anne Ayşe Nur Yönden ise, “ Elhamdülillah Mehdi`nin ilik nakli gerçekleşti, sonraki sürecin olumlu geçmesi adına, tüm Müslümanlardan ve özellikle zindanda bulunan Yusufilerden dua bekliyoruz. Doktorun söylediğine göre nakil edilen iliğin vücutta barınıp barınamayacağı, ancak bir ay sonra belli olabilir.  Bu birkaç hafta içerisinde Mehdi sıkıntılı bir süreçten de geçebilir. Burada yanımızda olan, yardımlarını esirgemeyen, arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç için duaya çok ihtiyacımız var. Özellikle de İslami davadan cezaevlerinde bulunan Yusufî ağabeylerden ve tüm Müslüman kardeşlerimizden dua bekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.     (Fatih Gültekin – İLKHA)         

                                 

             

                               

Bu haberler de ilginizi çekebilir