• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Seyyar satıcılardan tabutlu eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eylemde, arkadaşları Cemil Bozkuş’un, intihar etmeden önce bıraktığı ‘’Benim ölüm sebebim zabıtalar. Bir cinayet işlediğin zaman bir ekip gelir, bir tablayı almaya on ekip geliyor bu mu adalet?’’ yazılı pankart ile fotoğrafının bulunduğu dövizler taşıdı.

Adana’da işsizlik almış başını gidiyor

Sokak Satıcıları Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında toplanan seyyar satıcılar, Belediye binası önünde, boyunlarına ip takarak bir araya geldi.

Dernek Başkanı Hasan Saylan, grup adına yaptığı konuşmada, işinin hakkını vermeyen herkesin pisliklerini ortaya dökeceklerini iddia ederek, “Sen bu insanların derdini dinledin mi? Adana’da işsizlik almış başını gidiyor. Her türlü sıkıntı var, sen çıkmışsın tel örgülerinin orda siyaset yapıyorsun. Halk bunları bilecek. Sokak sokak dolaşıp bildiri yayınlayacağız. Vallahi sizin de, pisliklerinizi de ortaya çıkaracağız. Kim rüşvet yiyor, kim cebini dolduruyor? Tabi hepsi için değil, işini yapana hakkımız sonuna kadar helal olsun, ama görevinin hakkını yapmayan, garibanın hakkını yiyen, devletin malına göz diken adama, hakkımızı helal etmiyoruz’’ dedi.

İşi gücü bırakıp bizimle uğraşıyorlar

Bu güzel memleketi yönetenler işi gücü bırakıp bizimle uğraşıyor, diyen Saylan, ‘’Adana’ya hizmet yerine, fakir fukarayla uğraşıyorlar. Rahat koltuklarında oturanlar, bizleri anlayamazlar. Yazın sıcakta, kışın soğukta evine ekmek götürmeye devam edenler olarak, kimsenin bizi ezmesine müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Seyyar satıcılar, yanlarında getirdikleri tabutu bir süre Belediye binasının önünde beklettikten bir süre sonra dağıldı.   (İLKHA)        

Bu haberler de ilginizi çekebilir