• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
69 aileye `Merhamet Eli` uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı Platformu`na üyesi, Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Şubat ayında yaptığı çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Şubat ayında 69 yardıma muhtaç aileye yardımda bulunulduğu belirtildi.

Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir`in yaptığı açıklamada, “Şubat ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı; 49 aileye nakit karşılığı 3 bin 330 TL olan gıda yardımında bulunduk. 14 aileye toplam 3 bin 508 TL nakit yardımında bulunduk. 6 aileye 52 parça giyim yardımında aracı olduk. Bunun nakit karşılığı bin 560 TL`dir. Şubat ayı içerisinde yaptığımız yardımların toplam tutarı 8 bin 398 TL`dir. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.

Şeytanın infak etmek isteyenleri fakirlikle korkuttuğunu belirten Demir, “Şeytan sizi verirseniz fakir düşersiniz diye kor­kutur. Ve size fuhşiyatı emreder. Allah ise size ken­disinden bağışlama ve bolluk emreder. Allah vasidir, bilendir. Cenab-ı Allah bu ayeti kerimede değinmiş olduğu gibi şeytan infak etmek isteyenleri devamlı fakirlikle korkutuyor. Başkalarına muhtaç olacağı kaygısıyla korkutmaktadır. Vesveselere kapılmak suretiyle cimrilik yaparsak şeytanı sevindirmiş oluruz. Allah`ın rızasından mahrum kalırız. Bu konuda insanların kendilerine bahane olarak gördükleri mal çok verilirse ve de malın iyisinden verilirse mallar eksilir ekonomik güç kaybedilerek fakir duruma düşülür korkusudur. Şeytan, insanın bu zaafını bildiği için ona bu yönünden yaklaşmakta ve insanın Allah yolunda infak etmesine engel olmaya çalışmaktadır. Oysaki Allah bize bağışlanma ve bolluk vaat etmektedir. Allah nefsin ve şeytanın isteklerine karşılık olarak en çok sevdiğimiz mallarımızı kendi yolunda harcamamızı emrediyor.” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir