• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Kürtçe eğitimin engellendiği iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, şube binasında yaptığı açıklamada, üyelerinin Vali Aydın Arslan Ortaokulu Müdürü Sabri Salgut’un 2015-2016 eğitim öğretim yılında okutulacak Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinde Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi dersini seçilmesine engel olduğu iddiasıyla bazı sendika çevrelerince ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduklarını söyledi.

Müracaat sonucunda okulda 227 öğrencinin Kurmanci’yi seçtiğinin cevabını aldıklarını belirten Tatar, ‘’Yıllardır eğitim camiasında yönetici konumunda bulunan, özveri ile görevini yapan idareci arkadaşımız söz konusu yalan ve iftiralarla yıpratılmaya çalışılmaktadır. Çok gariptir ki böyle mesnetsiz iddiaları araştırmadan, doğruluğunu sorgulamadan bazı sendikaların bunu gündem haline getirme çabalarını da bilinçli sendikacılık adına utançla karşılıyoruz. Okulda ki öğrencilerin büyük bir kısmının iftiraya konu olan dersi seçtiği görülmektedir’’ifadelerini kullandı.

Tatar, ayrıca iftirayı yapanlar hakkında şikayetçi olacaklarını dile getirerek, ’’ Salgut, baskı yaptıysa bu kadar öğrenci nasıl oldu da bu dersi seçti.Atmış olduğunuz iftira ile bir eğitim çalışanını yıpratmak  sizlere ne kazandırdı?’’ ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir