• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kar-Der`den Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7-8 Mart tarihinde Diyarbakır'da düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na bir destekte Bingöl`ün Karlıova ilçesinde faaliyetlerde bulunan Karlıova Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nden (Kar-Der) geldi.

Düzenlenecek Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan Kar-Der Başkanı Murat Akansu, hükümetin ve medyanın bu Çalıştay'ı göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Kürtlerin son yüzyılda; Suriye, İran, Türkiye ve Irak`ta hep baskı politikalarıyla karşı karşıya kalarak büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Akansu, “Suriye`de Kürtler vatandaş olarak sayılmadı. Türkiye`deki Kürtler ise her ne kadar vatandaş sayıldıysa da dilleri ve ırkları yok sayıldı ve inkâr edildi. Kürtçe konuşmaya çalışan insanlar hapislere atıldı, sürgünlere gönderildi.  Bu sorun böyle büyüyerek bugünlere kadar geldi.” ifadelerini kullandı.

PKK`nin silah bırakması için yapılan çağrının olumlu olduğunu belirten Akansu, Kürt meselesinin sadece Hükümetin ve HDP`nin meselesi olmadığını, tüm STK`ların, partilerin ve söz sahibi olan herkesin meselesi olduğunu dile getirdi.

Akansu, 7-8 Mart tarihinde Diyarbakır'da düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`nın önümüzdeki süreç için önem arz ettiğini ve düzenlenecek çalıştayın hayırlı sonuçlar doğuracağını umduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir