• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Köpekli işkenceye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşırı sağcı İsrailli siyasetçi Michael Ben Ari`nin Facebook sayfasında paylaştığı ve 16 yaşındaki Filistinli Hamza Ebu Haşim`in iki asker köpeğinin saldırısına uğradığı görüntüler tepkilere neden oldu.

Ben Ari'nin videonun altına "Askerler küçük teröriste ders veriyor" yazdığı. ancak tepkiler üzerine görüntüyü sildiği iddia edildi.

Paylaşılan videoda, gözaltına alınan Filistinli çocuğun, tasmaları İsrailli askerlerin elinde olan ve üzerine saldırtılan köpeklerden birinin ısırması sonucu yardım istediği görülüyor.

Videoda köpeğe İbranice olarak çocuğu ısırması emrini veren askerlerin, "Şimdi söyle bakalım korkak kim?" diye bağırdığı, bunun üzerine Filistinli çocuğun ağladığı görüntüler yer alıyor.

Hastaneye kaldırıldı

İsrail`in Haaretz Gazetesi'ne konuşan Hamza'nın babası, oğlunun taş atmak suçundan İsrail askerlerince geçen yıl 23 Aralık'ta gözaltına alındığını, ancak hapishaneye konulmadan önce "köpek ısırıkları" nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Hamza`nın annesinin ise görüntüleri izlerken baygınlık geçirdiği ifade edildi.

İsrail insan hakları örgütü B`Tselem tarafından yapılan açıklamada, bu uygulamanın “İsrail askerlerinin standart olarak köpekleri bir işkence yöntemi olarak kullanmasının bir örneği olduğu” vurgulandı.

B'Tselem saldırıyı 'korkunç, hukuksuz ve ahlâksızca' olarak niteledi.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir