• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ödüllü “Hayat Matematik Projesi” start aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Anadolu Lisesi işbirliği ile hayata geçirilen “Hayat Matematik Projesi” kapsamındaki, Matematik yarışmasının tanıtım semineri Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik Başkanlığında yapılan seminere, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, Proje Koordinatörü Metin Örge, Okul Müdürleri ve Ortaokulların Matematik Zümre Başkanları katıldı.

Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş projenin uygulama safhaları ve nasıl uygulanacağı konularında bilgi verdi. Ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik bir konuşma yaptı.

Projeler öğrencilerin ufkunu geliştirmeli diyen Çelik, “Matematik dersi zor olmaktan çıkarılmalı ve Matematik hayatın her safhasında özümsenerek hayata bakışımızı değiştirmeli. Matematik, insan yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında, yönlendirilmesinde, insana sistemli ve mantıklı bir düşünce alışkanlığının kazandırılmasında amaç ve insanın tüm etkinliklerinde kullanılan bir araçtır. Öğrencilerin matematik dersinde başarılı ya da başarısız olmalarında, matematiği sevmelerinde tutumların rolü büyüktür. Tutumlar başarıyı, başarı da tutumları etkilemektedir. Unutmamalıyız ki öğrencilerde matematiğe karşı olumlu ya da olumsuz tutum oluşmasında, matematiği sevmenin rolü büyüktür. Bu çerçevede öğrencilerimizin, matematik öğrenimine en üst düzeyde katkı sağlamak amacı ile Müdürlüğümüz ve Batman Anadolu Lisesi Matematik Zümresi işbirliği ile ‘Hayat Matematik Projesi` hayata geçirilmiştir. Yarışma sonucu dereceye giren öğrencilere ödül verilerek, matematik dersini sevmeleri sağlanacaktır.” dedi.

Çelik`in konuşmasının ardından, Proje Koordinatörü Batman Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Metin Örge, projenin amaçları ile ilgili bir sunum yaptı.

“Hayat Matematik” yarışması Batman Anadolu Lisesinde, 2 Mayıs Cumartesi saat 10.00` da yapılacak. Yarışmada 1`nci olan okul takımına 3 adet tam altın, 2`nci olan okul takımına 3 adet yarım altın ve 3`ncü olan okul takımına 3 adet çeyrek altın ödül olarak verilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir